De næste vælgere: Det holder vi allermest af

To elever fra Bjerringbro viser her de fem ting, der betyder allermest for dem.

De ting, som vi holder allermest af, siger noget om, hvem vi er, og hvad vi interesserer os for. To 8. klasses elever fra Egeskovskolen i Bjerringbro fortæller her, om de fem ting, der betyder mest for dem.

Om få er de landets næste vælgere, og DR sætter fokus på de unge i 8.-10. klasse i forbindelse med Skolevalg 2017.

I grafikken i toppen af artiklen kan du klikke på de enkelte ting, som Signe Lindgren Driefer og Sebastian Krogh Simmelsgaard har udvalgt.

Signe Lindgren Driefer

Signe Lindgren Driefer går i 8. klasse på Egeskovskolen i Bjerringbro. (Foto: © Signe Lindgren Driefer, privat)

Mit navn er Signe Lindgren Dreifer. Jeg har valgt ordet fuldtidsnørd, min uddannelsesopsparing, skolen, internettet og parfumen Chanel No. 5, som de fem ting, som jeg holder allermest af.

Fuldtidsnørd

(Foto: © Signe Heiredal, Dr)

Jeg holder af udtrykket fuldtidsnørd, da det gør det mere acceptabelt, at jeg er selvudnævnt nørd og bruger al min tid på at være videbegærlig eller nørd, om man vil.

Fuldtidsnørd er et udtryk, der har haft en kæmpe betydning for mit liv, da det for mig var med til at bryde hele tabuet om dét at være nørd.

Mange mener, at det er dårligt at været nørdet, men det er stik modsat. Nørd betyder jo bare at have viden inden for et bestemt fag, være klog og videbegærlig.

Chanel No. 5

(Foto: © Signe Heiredal, dr)

Måske kan det godt betegnes som lidt mærkeligt at holde af en parfume, men det er netop dét, der gør den til min favorit parfume. For mig er Chanel No. 5 ikke bare en parfume. Den er noget særligt, og den får mig til at føle mig sikker.

Dét, at den blev skabt i 1920, og stadig i 2017 er så populær, gør, at jeg ikke kan tvivle på den. Parfumen giver mig lidt en følelse af power, og så dufter den rigtig godt.

At det er en Chanel-parfume, har også en del at sige, da mærkevarer generelt fylder meget i teenageverdenen, og derfor også i min klasse.

Uddannelsesopsparing

(Foto: © Signe Heiredal, dr)

Jeg holder af min uddannelsesopsparing, fordi min familie ikke er økonomisk stærk nok til at kunne bakke mig op omkring min kommende uddannelse.

Uden den konto og de penge jeg sætter ind på den, ville jeg få svært ved at kunne få den uddannelse, jeg stræber efter.

Derfor betyder det rigtig meget, at jeg har de penge som en bonus og en hjælp til den tid. Mit mål er komme ind på en IB-linje (international gymnasial uddannelse red.) i en af Danmarks største byer for derefter at komme til udlandet og læse jura.

Det kommer til at kræve en del økonomi fra min egen side.

Skolen

(Foto: © Signe Heiredal, dr)

Jeg holder af skolen. Ikke fordi det altid er sjovt, men fordi jeg slet ikke kan forestille mig, hvad jeg skulle gøre uden noget at stå op til i hverdagen, for slet ikke at tale om mine fantastiske venner på skolen.

Internettet og 'Signe-tid'

(Foto: © Signe Heiredal, dr)

Jeg holder af internettet, fordi det er min primær forbindelse til mine venner, den del af familien der bor langt væk og især min halvlille søster, der bor hos hendes mor.

Jeg har generelt svært ved at forestille mig et liv uden internet, da jeg næsten bruger internettet hele tiden i forbindelse med lektier, fritid, venner, familie, lytte til musik, søge fakta og arbejde osv.

Selv når jeg træner og dyrker sport, er jeg afhængig af internettet. Jeg bruger det også rigtig meget til at have 'Signe-tid', hvor jeg bare kobler af, holder mig væk fra andre mennesker og bare er mig selv.

Sebastian Krogh Simmelsgaard

Sebastian Krogh Simmelsgaard går i 8. klasse på Egeskovskolen i Bjerringbro. (Foto: © Sebastian Krogh Simmelsgaard, privat)

Mit navn er Sebastian Krogh Simmelsgaard. Jeg har valgt min MacBook, mit sorte bælte, mit pas, min mobil og min hund som de fem ting, der betyder mest for mig.

Min hund

(Foto: © Signe Heiredal, dr)

Vi fik vores hund Philip for lidt over tre år siden. Han er sød, sjov og virkelig uintelligent. Det gør ham bare endnu sødere. Han er der altid, når jeg kommer hjem, og jeg elsker at sidde og kæle med ham. Han er en stor del af mit liv.

Min MacBook

(Foto: © Signe Heiredal, dr)

Jeg fik min MacBook i konfirmationsgave af mine forældre. Jeg havde ønsket mig den i virkelig lang tid. Jeg bruger den dagligt til skolearbejde, Photoshop, Netflix, Facebook og mange andre ting. Jeg er groft sagt blevet lidt afhængig af den, fordi jeg er så glad for den.

Det sorte bælte

(Foto: © Signe Heiredal, dr)

Jeg fik det sorte bælte i taekwondo den 1. oktober 2016. Jeg havde kæmpet for det i seks år. Jeg elsker at træne taekwondo og træne styrke.

Mit pas

(Foto: © Signe Heiredal, dr)

Min familie og jeg har tidligere rejst rigtig meget. Jeg har en masse gode minder fra de mange ferier og ser frem til flere endnu.

Min mobil

(Foto: © Signe Heiredal, dr)

Jeg bruger min mobil til at kommunikere med mine venner og familie dagligt. Jeg bruger den nogle gange til undervisning, men også bare til Facebook og Snapchat. Jeg bruger den så meget og så tit, at det ikke kan diskuteres, at min mobil er en af de ting, jeg holder allermest af.

.