De seneste års store misbrugssager

En 56-årig far er blevet dømt for at misbruge otte børn. Men de seneste år har budt på flere bestialske sager om overgreb på børn.

En 56-årig far er idømt 12 års fængsel for groft misbrug af otte børn, hvoraf seks er hans egne. Manden er tiltalt i den såkaldte Rebild-sag.

Her er den 56-årige nordjyske far blevet idømt 12 års fængsel i Vestre Landsret for groft misbrug af otte børn, heriblandt seks af sine egne. Værst gik det ud over mandens i dag 15-årige datter, som blev misbrugt, siden hun var fem år.

Landsretten ændrede dommen fra byretten, som lød på forvaring.

Esbjerg-sagen:

En 41-årig far fra Esbjerg blev i 2011 idømt syv års fængsel for at have begået sexovergreb mod otte børn gennem mere end 20 år. Manden nægtede under sagen alt, men ankede ikke dommen.

Ny Brønderslev-sag:

Fire mænd fra Brønderslev, herunder en 78-årig oldefar, blev i 2011 varetægtsfængslet og sigtet for seksuelle overgreb mod en 11-årig pige. Politiets efterforskning førte senere til udvidet sigtelser mod den 78-årige oldefar, der nu er mistænkt for at have forgrebet sig på i alt ni børn. To af de anholdte mænd er senere blevet løsladt. Der er endnu ikke faldet dom.

Brønderslev-sagen:

Et forældrepar fra Serritslev uden for Brønderslev blev i 2011 i Vestre Landsret dømt for systematisk vold, vanrøgt og misrøgt mod ni sammenbragte børn. Den 42-årige far blev idømt 11 års fængsel, mens moren på 38 år fik fire år bag tremmer. Børnene er i dag anbragt på institutioner og i familiepleje.

Sønderborg-sagen:

Vestre Landsret idømte i 2010 en 60-årig mand fra Egypten ni års fængsel for at tvinge tre af sine døtre til forskellige former for sex og samleje. Misbruget foregik gennem syv år i familiens hjem i Sønderborg.

Tinglev-sagen:

En 54-årig far fra Tinglev i Sønderjylland fik i 2010 otte års fængsel i landsretten for seksuelt misbrug af sin egen datter. Misbruget begyndte, da hun var 12 år. Pigens mor, der er retarderet, blev også fundet skyldig i misbrug af pigen og sine to sønner og blev dømt til anbringelse på en institution.

Nakskov-sagen:

En 42-årig mand fra Nakskov blev i 2010 idømt 10 års fængsel for at have misbrugt sin datter, siden hun var 15 måneder. Overgrebene fandt sted gennem seks år. Manden blev også dømt for at have distribueret børneporno, blandt andet billeder af datteren.

Tøndersagen:

En 47-årig mand idømtes i 2007 10 års fængsel for at have misbrugt sin datter og for at have stillet hende til rådighed for andre mænd. Misbruget fandt sted, da pigen var 10-11 år. Pigens mor fik en tidsubestemt behandlingsdom for medvirken til incest. 15 mænd blev idømt tilsammen 45 års fængsel for at have misbrugt pigen.

FacebookTwitter