Debatten: Trumps mur vækker minder om fortiden

Skal vi lade os inspirere af Trump og i højere grad kontrollere, hvem der kommer ind i landet? Det spørgsmål debatterede brugerne på dr.dk.

Donald Trump vil skære i det antal flygtninge, USA tager, lukke for udvalgte landes tilgang til USA og bygge en mur til Mexico. (Foto: SHAWN THEW)

Er det kontroversielt, når Donald Trump vil skære i det antal flygtninge, USA tager?

Eller når han melder ud, at han fremover vil lukke for udvalgte landes tilgang til USA og bygge en mur til Mexico? Eller har USA's præsident i virkeligheden ret?

Og bør Europa følge efter?

Det emne blev debatteret i aftenens debat på DR2.

Sideløbende debatterede Khateran Parwani, juridisk rådgiver hos Exitcirklen - en platform med samtalegrupper for mennesker, der er udsat for psykisk vold, social kontrol og religiøs social kontrol - samt Rune Toftegaard Selsing, filosof, med brugerne på dr.dk.

Og blandt de brugere, der deltog i debatten på dr.dk, var der klar enighed om, at Donald Trumps politik ikke er vejen frem i Danmark.

- Alene ideen om en mur giver genklang til totalitære regimer, som vi engang bandlyste, indtil muren i Berlin faldt, lyder det blandt andet fra Claus Kiæer. der deltog i debatten på dr.dk.

Også Alex Brandborg Sørensen delte også sin holdning i debatten:

- Mure er passive og skaber kun en øjebliks-løsning. Ved at bygge mure isolerer man sig ikke kun mod andre, men også fra andre.

- USA retter op på allerede skandaløse forhold

Flere af brugerne på dr.dk nævner også, hvordan USA er grundlagt af immigranter, og hvordan flere millioner af illegale immigranter stadig opholder sig i landet i dag.

Derfor mener de, at USA blot forsøger at stramme op på en politik, der måske tidligere har været lidt slap.

- Jeg har selv opholdt mig i lange perioder lovligt i USA. Når man først er kommet ind i landet, er der ingen, der kontrollerer en. Det er problemet. Det hele sejler på det område og har gjort det i mange år. Jeg håber for USA, at Trumps administration vil rette op på disse skandaløse forhold, lyder det blandt andet fra Ole Kreiberg.

Dr.dk's bruger Thomas Jan Lund giver ham til dels ret:

- Det er meget voldsomt at bygge en mur, og det sender et helt forkert signal. Men jeg synes, det er tydeligt, at det har givet store problemer de senere år med alt for massiv tilstrømning af flygtninge, siger Thomas Jan Lund og fortsætter med en holdning, som mange af aftenens debattører deler:

- Trumps dagsorden er dog langt mere i retning af fascisme, og det vækker grimme minder fra historien, siger han.

Facebook
Twitter