Del din historie: Har du haft psykiske lidelser inde på livet - og hvad har du lært af det?

DR har fokus på unge med psykiske lidelser, og vi vil gerne høre din historie.

Hvordan siger man til sine nærmeste, at livet føles helt tomt og har mistet sin mening? Eller at man er så bange og urolig i sin krop, at man ikke kan komme ud af sin seng?

Det kan være nok så svært at tale højt om, hvad der sker i vores psyke. Især hvis det er noget ubehageligt. Det kan der være mange årsager til, men rigtig mange er nok nervøse for at blive opfattet som skøre eller måske svage mennesker, der ikke kan klare det, som livet byder os.

Hvis du er én af dem, der enten har eller har haft en psykisk lidelse eller sygdom, skal du vide, at du ikke er alene. I løbet af et år har en femtedel af den danske befolkning haft symptomer på mindst én psykisk sygdom, viser tal fra Psykiatrifonden.

Alle, der har haft eller har psykiske problemer, ved, hvor utrolig hårdt, det kan være at være i det. Og nærmest endnu hårdere at overkomme det eller få en hverdag til at fungere med en psykisk lidelse eller sygdom som følgesvend.

Men mange lærer også at leve med deres diagnose eller kommer måske endda ud på den anden side med en følelse af, at de har lært noget og er blevet stærkere og klogere på livet, end før de blev ramt.

Sådan deler du din historie med os

Hvis du kan genkende det billede, så vil vi rigtig gerne høre fra dig.

Lige nu sætter DR nemlig fokus på livet med psykiske lidelser og udfordringer, og her vil vi gerne fortælle danskernes egne historier og dele folks erfaringer.

Har du lyst til at dele din historie med os? Hvad har du lært af at have en psykisk lidelse? Og føler du på nogen punkter, at du er blevet et klogere og stærkere menneske?

Send os en mail med din historie til psykisk@dr.dk. Kun de journalister, der arbejder på historien, vil kunne læse den. Vi anbefaler dig, at du sender din mail krypteret, så du er sikker på, at indholdet ikke kan læses af andre.

Hvis vi gerne vil gå videre med din historie, vil vi kontakte dig. Du må derfor meget gerne skrive dit navn og mobilnummer i mailen.