Dele af Arbejdsmiljøloven gælder ikke ved hjemmearbejde

Arbejdstilsynet har besluttet, at det frem til 7. januar ikke er et krav for arbejdsgivere at stille stationære computere og kontorstole til rådighed for hjemsendte medarbejdere.

Ifølge Arbejdsmiljøloven må man normalt ikke benytte bærbar computer, hvis man arbejder hjemme mere end én dag om ugen. (modelfoto). (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Mange er tilbage på hjemmekontoret, efter statsminister Mette Frederiksen (S) i sidste uge opfordrede dem, der har mulighed for det, til at arbejde hjemmefra for at nedbringe coronasmitten.

Hjemmekontoret kan medføre dårligere arbejdsstillinger, men modsat de tidligere nedlukninger har medarbejdere frem til 7. januar ikke krav på at få rykket computerskærme og kontorstole med hjem i stuen.

Normalt er der regler i Arbejdsmiljøloven, der tilsiger, at man blandt andet har krav på en stol, der kan indstilles i højden, og at bærbar computer ikke er tilladt, hvis man arbejder hjemme med "skærmarbejde" mere end én dag om ugen.

Men Arbejdstilsynet har vurderet, at der frem til den 7. januar ikke er tale om "regelmæssigt hjemmearbejde", og derfor gælder reglerne ikke i denne periode.

- Det er fuldstændigt uforståeligt, at det ikke er vurderet som regelmæssigt hjemmearbejde, siger Mads Samsing, der er næstformand i HK Danmark.

- Det er en periode på fire uger, hvor man opfordres til at arbejde hjemme i videst muligt omfang. Jeg har svært ved at se, hvordan det ikke har karakter af at være regelmæssigt.

Fysiske gener ved hjemmearbejde

Ifølge Mads Samsing oplevede omkring 60 procent af HK's medlemmer fysiske gener som følge af hjemmearbejde under sidste nedlukning.

- Vi ved fra de første nedlukninger, hvor der var mange, der arbejdede hjemme, at rigtig mange havde fysiske skavanker, fordi de ikke havde en ordentlig indretning af hjemmearbejdspladsen, siger han.

Derfor undrer det ham, at Arbejdstilsynet har vurderet, at reglerne om indretningen af hjemmearbejdspladsen ikke skal gælde i den kommende periode.

- Jeg mener simpelthen ikke, at det er rimeligt, at Arbejdstilsynet går ud og siger, at de her regler ikke skal gælde i den her periode. Det skal være en politisk beslutning og bør ikke være noget, et tilsyn gør egenhændigt, siger han.

Over halvdelen af HK's medlemmer har oplevet fysiske gener som ondt i ryggen og nakken ved hjemmearbejde (modelfoto). (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Der er jo kun tale om perioden frem til 7. januar, hvor mange er på ferie i en del af tiden – er det virkelig så stort et problem?

- Jeg synes, det er et stort problem, at et tilsyn egenhændigt går ud og laver en lempelse, uanset om det er en afgrænset periode. Det er helt, helt forkert, siger Mads Samsing.

Arbejdstilsynet er blevet forelagt kritikken, men har ikke ønsket at stille op til interview. De skriver i et skriftligt svar til DR Nyheder:

- Reglerne for, hvornår der stilles særlige krav til udstyr med videre gælder ikke, når hjemmearbejde sker i en begrænset periode som den aktuelle, hvor regeringen har opfordret til hjemmearbejde. For andet hjemmearbejde gælder reglerne som hidtil.

Arbejdsgiverne: HK overdramatiserer

Hos Dansk Arbejdsgiverforening er man dog glade for, at særreglerne for skærmarbejde er suspenderet frem til 7. januar.

- Jeg synes, det er en overdramatisering fra HK, og jeg synes, at Arbejdstilsynets udmelding er meget, meget fornuftig i en ekstraordinær situation, siger Pernille Knudsen, der er viceadministrerende direktør hos Dansk Arbejdsgiverforening.

- Hvis alle på en arbejdsplads sendes hjem i en begrænset periode, og man skal indrette alle private hjem med rette stol, skærm og belysning, så ville det være ekstremt tidskrævende, ekstremt dyrt og ekstremt ufleksibelt.

Pernille Knudsen understreger, at det kun er den del af Arbejdsmiljøloven, der omhandler særregler for skærmarbejde, som er sat ud af kraft, og at arbejdsgiveren stadig har det generelle ansvar for, at det er sikkert og sundt for medarbejderen at gå på arbejde.

- Der er heller ikke noget, der peger på, at det generelt skulle være sundhedsskadeligt at arbejde hjemmefra. Det er arbejdsmiljømæssigt fuldt forsvarligt, siger hun.

HK fortæller, at omkring 60 procent af deres medlemmer oplevede fysiske gener i forbindelse med hjemmearbejde under sidste nedlukning - har arbejdsgiverne ikke et ansvar for at undgå det?

- Det må man prøve at håndtere og tale om med sin arbejdsgiver. Man kan sagtens lave en masse foranstaltninger, uden at det skal være et lovmæssigt krav.

HK vil tilbage til de gamle regler

HK opfordrer Arbejdstilsynet til at trække deres vurdering tilbage, så de gamle regler kan gælde igen.

Kan I ikke forstå, at arbejdsgiverne har brug for noget fleksibilitet i den her ekstraordinære situation, hvor man hurtigt skal omstille sig?

- Vi anerkender fuldt ud, at der er behov for hjemmearbejde, men at der er brug for fleksibilitet, er ikke ensbetydende med, at arbejdsgiverne skal undsige sig deres ansvar for medarbejdernes sundhed, siger Mads Samsing.

Pernille Knudsen mener, det er nødvendigt, at reglerne om indretning af hjemmearbejdspladsen suspenderes midlertidigt, hvis arbejdsgiverne skal kunne leve op til opfordringen om at sende deres medarbejdere hjem.

- Det giver enormt god mening, for ellers ender det bare med, at man ikke følger den opfordring til at arbejde hjemme, og så møder folk ind på arbejde alligevel - og så får vi ikke brudt smittekæderne, siger hun.

Arbejdstilsynet oplyser, at reglerne for hjemmearbejde er ved at blive moderniseret, og at nye regler forventes at træde i kraft i begyndelsen af 2022.