Dele af Rosenholm Slot kollapset

Efter et års renovering kollapsede en af slottets bygninger i stormen, der rasede over landet det meste af onsdagen.

Dele af Rosenholm Slot i Hornslet ved Århus er kollapset på grund af dagens hårde vinde. Slottet, der danner ramme om brylluper, møder, konferencer og selskaber er fra 1570 og blev renoveret sidste år.

- Det, jeg priser mig mest lykkelig for lige nu, er, at der ikke var mennesker i bygningen, siger en noget rystet Peter Helles, der ejer Rosenholm Hovedgård, til Århus Stiftstidendes netavis, stiften.dk.

- Jeg gik i en anden bygning, da den stormskadede bygning i løbet af måske ti eller 20 sekunder styrtede sammen, fortsætter godsejer Peter Helles, der gennem et år har haft håndværkere i sving med at renovere nogle af bygningerne med henblik på udlejning til kontor, opbevaring eller lignende.

Kun træ og mursten

- Det er jo ikke fordi vi ikke har haft ingeniører og andre til at beregne, men alligevel faldt bygningen i den første rigtige storm. Jeg er rigtig ked af det, men det vigtigste er, at ingen kom til skade. Det er jo trods alt kun" træ og mursten, siger Peter Helles.

Beredskabsstyrelsen har afspærret den offentlige Slotsvej mellem Rosenholm og Karlby af hensyn til faren for, at den resterende gavl ud til vejen styrter sammen.

Facebook
Twitter