Delebilselskabet Greenmobility får sløv start på Børsen

Selskabet har 400 eldrevne bybiler i Storkøbenhavn.

Selskabet Green Mobility blev stiftet i oktober 2013 af Henrik Isaksen, som er aktiv i en række virksomheder i den danske bilbranche, herunder SiXT Biludlejning. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)

Greenmobility har fået en skidt start som børsnoteret på First North, idet selskabets aktiekurs efter få minutters handel brød under den pris på 150 kroner, som investorerne havde tegnet aktier til i forbindelse med børsnoteringen.

Det så ellers meget godt ud i de første handler, hvor aktien hoppede op i 160 kroner, men det niveau viste sig hurtigt uholdbart, og efter en halv times handel er kursen drattet ned til 145 kr. - 3,3 pct. under tegningskursen.

Greenmobility, der driver omkring 400 eldrevne bybiler i Storkøbenhavn, solgte under børsnoteringen 416.666 aktier, hvilket gav et bruttoprovenu på 62,5 mio. kr. til selskabet, som baseret på tegningskursen på 150 kr. har en markedsværdi på 250 millioner kroner.

Allerede i februar meldte selskabet ud, at man forventede at komme på børsen i løbet af 2017.

Her var grunden, at man ønskede at udrulle konceptet til europæiske storbyer.

Formand Henrik Isaksen ejer 67,5 pct. af aktierne, mens 7,5 pct. er fordelt på andre medlemmer af bestyrelsen og ledelsen. De sidste 25 pct. af aktierne er i fri handel - i øjeblikket fordelt på lidt over 900 investorer, der købte aktier i udbuddet.

- Jeg er taknemmelig for den tillid, de nye aktionærer har vist vores ledelse og medarbejdere. Det viser, at vi med Din Bybil rammer rigtigt i forhold til globale megatrends som urbanisering, bæredygtighed og deleøkonomi, siger Henrik Isaksen i en meddelelse.

- Samtidig er jeg stolt over, at Greenmobility har gennemført det største aktieudbud på Nasdaq First North i København i ti år. Forhåbentlig kan det bane vejen for andre danske vækstvirksomheder, tilføjer han.

Det meget unge selskab venter en omsætning på 10 til 15 mio. kr. i år - en vækst fra kun 0,4 mio. kr. i 2016 - og et underskud på 30-35 mio. kr. før skat og uden udgifterne til aktiesalget.

Greenmobility's koncept "Din Bybil" blev til i 2015. For at benytte sig af tilbuddet skal du tilmelde dig med din smartphone for at få adgang til at låse en af selskabets biler op. Derefter kan du betale enten på minut, dags eller månedsbasis.

/ritzau/FINANS

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter