Dell får blærerøven på komedie

Mads Christensens sexistiske bemærkninger ved et computerfirma-event har skabt røre verden over. Dell beklager 'hold din kæft kælling'-udsagn.

Det amerikanske computerfirma Dell havde hyret Mads Christensen som ordstyrer og underholder ved et arrangement i København. Efterfølgende har de undskyldt for den selvudnævnte blærerøvs upassende kommentarer om kvinder (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)

At Mads Christensen har en mening om mangt og meget er ingen hemmelighed.

Men at han mener, at kvinder ikke hører hjemme i IT-branchen, kom alligevel bag på det amerikanske computerfirma, Dell.

De havde ellers hyret den selvbestaltede blærerøv som ordstyrer ved et stort arrangement i København i april, og her gjorde han sig uheldig bemærket ved at glæde sig over, at der næsten ingen kvinder var til stede.

Grundlægger og topfolk til stede

Ifølge Radio 24syvs digitale trendblogger, Christiane Vejlø, skulle han blandt andet have sagt følgede:

- IT branchen er heldigvis en af de sidste bastioner, som kan holde kvinderne ude. Kønskvoteringen er stadig nogenlunde sund og rask i jeres branche.

Mads Christensen var på scenen i flere omgange til arrangementet, hvor også Dells grundlægger, Michael Dell og topfolk fra Microsoft og Intel var til stede.

Gå hjem og sig hold nu kæft kælling

Efter pausen går han så på med hele sit "show" om de sure kvinder som kommer for at stjæle politikerposter, bestyrelsesposter og magten i hjemmet. "Forskning" kalder han det og nævner at alle de gode opfindelser kommer fra mænd "kvinder kan vi takke for kagerullen". Og så slutter dagens moderator ellers af med at bede alle (mænd) i salen om at love ham, at de vil gå hjem og sige "hold nu kæft kælling", skriver Christiane Vejlø på sin blog.

Dell danske direktør, Nicolai Moresco, undskyldte dagen efter eventet til Version2, hvor han sagde:- Vi er superkede af det, der er sket. Jeg vil godt undskylde, hvis der er en nogen, der føler sig stødt over det, der blev sagt.

Det store udland fik øje på blærerøven

Men derudover fik de sexistiske udtalelser i første omgang lov at gå nogenlunde upåtalt hen.

I sidste uge begyndte en engelsksproget version af Christiane Vejløs blogindlæg så at florere på internettet, og det har fået blandt andre Wired Magazine, et af de fremmeste tech-magasiner, til at tage fat på episoden. Også CNET News har kommenteret på sagen.

Dell beklagede i går Mads Christensens upassende bemærkninger på deres Google+ konto og lovede at være mere påpasselige i valget af fremtidige ordstyrere.