Delvis måneformørkelse i nat

I aften og nat kan du opleve en delvis måneformørkelse, når Månen bevæger sig ind over Jordens kerneskygge. Formørkelsen topper omkring klokken 23:10 i aften.

(Foto: Peter Vesth © DR Bornholm)

Hvis du alligevel er oppe, så var det måske en idé at kigge op på himlen i aften eller i nat. I så fald vil du kunne se en delvis måneformørkelse, når fuldmånen bevæger sig ind over Jordens kerneskygge.

Den delvise formørkelse starter lørdag aften klokken 21.36 dansk sommertid. Det er cirka en time efter, at Månen er stået op i øst-sydøstlig retning, skriver Tycho Brahe Planetarium på sin hjemmeside.

Formørkelsen topper før midnat - nærmere betegnet klokken 23:10 - hvor Månen står omkring 15 grader over horisonten i syd-sydøstlig retning.

Selvom der kun er tale om en delvis formørkelse, så er der måske mulighed for at se noget, man ellers oftest kun ser ved de totale formørkelser. Med lidt held vil den nederste del af Månen nemlig ikke bare være tydeligt mørkere, den vil måske endda være en smule rødlig.

Den røde farve er den røde del af Solens lys, der spredes ud i Jordens skygge - det røde lys fra alverdens solop- og nedgange, skriver planetariet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk