Demente danser sig til bedre ægteskab

Musik og dans kan give et bedre ægteskab i et forhold, hvor den ene ægtefælle er dement.

Musik og dans kan give et bedre ægteskab i et forhold, hvor den ene ægtefælle er dement. (Deltagerne på fotoet danser i anden anledning)

Dans dig til et bedre ægteskab har tilbuddet siden efteråret lydt til demente og ægtefæller i Aalborg. Et tilbud flere med stor tilfredshed nu deltager i, fortæller projektleder Joan Thomsen.

- Det betyder utrolig meget for deltagernes og deres pårørendes livskvalitet, siger Joan Thomsen, der er aktivitetsleder i Ældreområde Øst i Aalborg Kommune.

Baggrunden for projektet er, at ægteskabet ofte flytter ud, når demensen flytter ind. I stedet for at være mand eller kone til en dement, så skifter rollen til sygeplejer - og den demente bliver til en passiv patient.

Dansen liver demente op

Nu har projektet vist, at man med musik og dans sammen med partneren kan få den demente op af stolen.

- Vi kan se de bliver mere mobile, de får nogle glade øjeblikke og de begynder at deltage aktivt en hverdagen i deres eget hjem. En af deltagerne er eksempelvis begyndt at støvsuge derhjemme, go det er en lille sejr, fordi han har været en af dem der tidligere har siddet passivt i en stol, forklarer Joan Thomsen.

Danseprojektet er hidtil foregået i den østlige del af Aalborg, men nu vil man forsøge at sprede projektet ud og starte mindre dansegrupper i blandt andet Mou og Gistrup. Og samtidig vil Joan Thomsen meget gerne dele de gode erfaringer med andre.

Kom gerne på besøg

- Vi vil meget gerne fortælle om projektet, og man må også meget gerne komme på besøg, så man kan høre og se hvad vi gør, fortæller Joan Thomsen.

Siden efteråret har 18 deltaget i projektet, der er støttet med knap en halv million fra Indenrigs- og Socialministeriet.

FacebookTwitter