Den danske ungdom er i særklasse

Den danske ungdom er helt i særklasse, mener den internationale organisation OECD. I en rapport fra den økonomiske samarbejdsorganisation kaldes de unge danskere selvstændige og modne, og deres frimodighed og evne til at tale fremmedsprog er forbløffende.

Danske unge får topkarakter af den internationale organisationOECD, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. En delegation fraorganisationen har besøgt Danmark i forbindelse med en endnu ikkeoffentliggjort uddannelsesrapport, men delegationens leder kanallerede nu afsløre, at dansk ungdom er helt i særklasse.

- De danske unge er selvstændige, modne og velformulerede. De ernogle af de mest imponerende blandt alle de unge, vi har mødt iOECD-landene, siger delegationslederen og leder af OECD`suddannelsesafdeling, Richard Sweet. Delegationen var særligforbløffet over de danske unges frimodighed og gode evne til atkommunikere på fremmedsprog.

- Det siger noget om både uddannelsessystemet og den danskekultur, der synes at fremelske personlige og sociale egenskaber,vurderer Richard Sweet.

Bedømmelsen kommer på trods af, at OECD i en række undersøgelseraf uddannelse i de industrialiserede lande har givet Danmarkskuffende lave placeringer. Richard Sweet understreger da også, at det danske uddannelsessystemer bekymrende dyrt, og at danske unge er for længe om at tage deresuddannelse. Men samtidig erkender han, at det danske samfund fårmange svært målbare kvaliteter igen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter