Den ebola-mistænkte dansker er fra Læger uden Grænser

Den person der bliver undersøgt for ebola-smitte på Hvidovre Hospital har været udsendt for Læger uden Grænser.

De udsendte fra Læger Uden Grænser løber store risici ved at udføre deres arbejde i ebolaramte områder. (Foto: FRANCOIS LENOIR © Scanpix)

På Hvidovre Hospital bliver en ansat fra Læger uden Grænser lige nu undersøgt for ebola-mistanke.

Den pågældende har været udsendt for Læger uden Grænsen til Vestafrika i forbindelse med det seneste udbrud af ebola.

- Efter at have forladt landet har den pågældende person overvåget sin temperatur og monitoreret sin helbredsmæssige tilstand, skriver Læger uden Grænser i en pressemeddelelse.

Da der blev konstateret en svag temperaturstigning, blev Sundhedsstyrelsen og Hvidovre Hospital underrettet, og beredskabsplanerne blev herefter iværksat.

Svar i løbet af i dag

Hvidovre Hospital skal have taget en blodprøve fra personen, så mistanken om ebola kan be- eller afkræftes hurtigst muligt. Det fortæller, Torben Mogensen, vicedirektør på Hvidovre Hospital, til DR Nyheder.

Analysen, der kan afgøre, hvorvidt der er tale om ebola, tager ifølge Torben Mogensen mellem fire og seks timer, hvorfor han forventer et resultat i løbet af aftenen, torsdag.

Læger uden Grænser driver seks behandlingscentre i de hårdest ramte områder i Guinea, Sierra Leone og Liberia, hvor de har taget imod over 4.000 patienter. Det er den største indsats i Læger uden Grænsers historie.

Flere ebola-behandlere smittet

Hvis det er tilfældet, at personen, der er under observation på Hvidovre Hospital, får konstateret ebola, så er det ikke første gang, en sundhedsarbejder bliver smittet med virussen.

I USA bliver to sygeplejersker lige nu behandlet for ebola, efter de stod for plejen af den nu afdøde Thomas Eric Duncans.

Han blev behandlet på Texas Health Presbyterian Hospital i Dallas, Texas, der har modtaget stærk kritik for deres håndtering af behandlingen. De har sidenhen erkendt, at der er blevet begået fejl.

Europa også ramt

Også i Europa bliver sundhedspersonale behandlet for ebola. I sidste uge blev en norsk kvinde fløjet fra Sierra Leone, hvor hun blev smittet, til Norge for at modtage behandling. Hun arbejdede for Læger uden Grænser i det vestafrikanske land, ligesom personen på Hvidovre Hospital.

I Spanien har to præster mistet livet efter at have fået konstateret ebola. Den ene præst var den første europæer, der mistede livet til den dødelige virus. Han blev smittet i Liberia. Den anden præst blev smittet i Sierra Leone, hvorfra han blev sendt hjem til Spanien for at modtage behandling. Han døde dog få dage efter.

En af sygeplejerskerne, der behandlede præsten er sidenhen blevet smittet. Hun var dermed den første, der blev smittet med ebola uden for Vestafrika.

Facebook
Twitter