Den korrekte prinsesse: Benedikte fylder 75 år

Dronningens ældste lillesøster fylder år. Se hendes liv i billeder.

  • Prinsesse Benedikte fylder i dag 75 år. (Foto: Tariq Mikkel Khan © Scanpix)
  • 'Prinsesserne går i Land', skriver Berlingske Aftenavis i 1951 til det her billede af de tre små prinsesser. (Foto: Sven Gjørling © Scanpix)
  • Prinsessen på sin 18-års fødselsdag i 1962. (© Arkivfoto: DR Nyheder)
  • Prinsesse Benedikte besøger Argentina i 1964. (Foto: Allan Moe © Scanpix)
  • Prinsesse Benedikte og Prins Richard mødte hinanden i marts 1966 til prinsesse Beatrix af Hollands bryllup. Parret blev forlovet året efter og gift i 1968 i Fredensborg Slotskirke. (Foto: STEEN JACOBSEN © Scanpix)
  • Fra festmiddagen ved Prinsesse Benediktes bryllup med Prins Richard i 1968. (Foto: Allan Moe © Scanpix)
  • Prinsesse Benedikte med sin datter prinsesse Alexandra af Berleburg og barnebarnet, lille prins Richard. (Foto: Morten Thun © Scanpix)
  • Med familien til bryllup i Spanien i 1997. (Foto: Jørgen jessen © Scanpix)
  • Prinsesse Benedikte ankommer til sin mands bisættelse d. 21. marts 2017 i den lille by Bad Berleburg. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)
1 / 9

Benedikte Astrid Ingeborg Ingrid blev født under besættelsen den 29. april i 1944 på Amalienborg. Hun blev Kong Frederik 9. og Dronning Ingrids anden datter og lillesøster til den fire år ældre prinsesse Margrethe. To år efter kom endnu en søster til, prinsesse Anne-Marie.

I februar 1968 blev prinsesse Benedikte gift med den ti år ældre Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg, som hun havde mødt ved et bryllup to år forinden.

De to slog sig ned på Berleburg-slottet i Tyskland. Sammen fik parret tre børn - Gustav, Alexandra og Nathalie - og fire børnebørn, inden prins Richard i 2017 pludseligt døde i sit hjem på Berleburg Slot.

I dag kan hun så fejre sin 75-års fødselsdag. Men de 75 år bliver ikke en anledning til at drosle ned på arbejdet og gå på pension:

- Det er vigtigt for mig at holde mig i gang. Her var min mor et forbillede, og det ligger meget i tiden at holde sig i gang, har prinsessen for nyligt udtalt i BILLED-BLADET.

"Benedikte - true to type"

I anledningen 75-årsdagen udkommer en portrætbog om prinsessens liv. I den fortæller storesøster dronning Margrethe blandt andet, at hendes lillesøster og hende var meget forskellige - og at det faktisk er prinsesse Benedikte, der er den mest kongelige i sind af de to.

Hun fortæller i øvrigt, at prinsessen både i dag, men også som ung var en bestemt lille dame:

- Min mor sagde somme tider om Benedikte, når hun havde foretaget sig et eller andet: ”Benedikte, true to type.” Og hun er virkelig tro mod sin type, fortæller dronning Margrethe om sin søster i et boguddrag i Kristeligt Dagblad.

Prinsesse Benedikte er den 11. og sidste i tronfølgerækken - hun kommer efter sin søster dronning Margrethe, dronningens to sønner og deres tilsammen otte børn.

Videoen herunder er fra en tv-udsendelse bragt på DR på prinsessens18-års fødselsdag

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter