Tema Hærværk mod Den Lille Havfrue

Den Lille Havfrue udsat for hærværk igen: Malet blå og hvid

Den verdensberømte statue på Langelinie er for anden gang på kort tid blevet udsat for hærværk.

"Befri Abdulle" stod der ifølge politiet på jorden foran Den Lille Havfrue.

Den Lille Havfrue er i nattens løb blevet malet blå og hvid. Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

På jorden foran statuen stod der ifølge politiet "Befri Abdulle". Politiet leder nu efter en spinkel pige på cirka 17o cm, oplyser de på det sociale medie.

Til Ekstra Bladet oplyser vagtchef ved Københavns Politi Michael Andersen, at det var en hundelufter, som i nat opdagede en person, der var i gang med at male havfruen.

På nuværende tidspunkt er der ingen anholdte i sagen, og politiet oplyser på Twitter, at de har færdiggjort deres arbejde og at Københavns Kommune nu er i gang med at vaske malingen af statuen.

Den ikoniske statue på Langelinje i København er for anden gang på et par uger blevet udsat for hærværk. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Det er ikke mere end godt to uger siden, den 30. maj, at den verdensberømte statue senest blev udsat for hærværk.

Her blev der hældt rød maling ud over Den Lille Havfrue, og på asfalten foran statuen var der blevet skrevet: "Danmark defend the Whales of the Faroe Islands" - på dansk: "Danmark, beskyt Færøernes hvaler".

Malingen blevet hurtigt vasket af, men billederne af den røde havfrue gik verden rundt.

Tidligere har den 175 kilo tunge statue, som billedhuggeren Edvard Eriksen lavede i 1913, fået savet sit hoved af to gange.

Derudover har hun mistet sin arm, og i 2003 sprængte ukendte gerningsmænd hende væk fra hendes plads på stenen ved Langelinie. Der kom flere huller i bronzen, men statuen blev restaureret og sat tilbage på Langelinie.

Ved siden af det er hun blevet iklædt en burka, svenske og norske fodboldlandsholdstrøjer samt en nissehue.

Turisterne tager billeder af den nymalede havfrue. (Foto: Sabrina Bojsen Møller © DR Nyheder)