Den perfekte storm af trafikale udfordringer rammer Fyn i dag: Politiet og DSB er klar

DSB har oprustet både på de enkelte togs kapacitet og mængden af togafgange lørdag.

Lørdag eftermiddag er Storebæltsbroen lukket for bilister i begge retninger, fordi Tour de France-rytterne skal passere den. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

En lukket Storebæltsbro, et Tour de France-felt en route fra Roskilde til Nyborg, DGI Landsstævne i Svendborg og sidste dag på Roskilde Festival.

Og så er der selvfølgelig den helt rutinemæssige ferietrafik.

Der bliver nok at se til ude i trafikken denne lørdag i landskabet på og omkring Fyn og Sjælland.

Fyns Politi står med ansvaret for langt størstedelen af dagens begivenheder, og politiinspektør hos Fyns Politi Christian Rasmussen, har et par gode råd til dem, der overvejer en køretur i dag.

- Hvis man skal til Tour de France, og det håber jeg, der er mange, der skal, eller til landsstævnet, så skal man forberede sig og kigge, hvor man skal parkere.

- Jeg har også et andet råd. Hvis ikke man nødigt skal på vejene, jamen så find på noget andet end at køre bil. Man kan cykle eller tage offentlige transportmidler. Det, tror jeg, aflaster lidt, siger han.

Christian Rasmussen forudser generelt, at i dag bliver "en kæmpe opgave" for Fyns Politi.

Det er ikke kun i færdselspolitiets domæne, der bliver knald på i dag. Roskilde Festivals sidste dag løber af stablen, og mange festivalgæster skal vestover og hjem.

Oveni det er Storebæltsbroen lukket mellem klokken 13.00 og 18.00 i begge retninger, så Tour-rytterne kan cykle over den. Så hos DSB forventer man også en travl rejsedag, fortæller kundechef Charlotte Saltoft.

- Det er en ekstraordinær situation, vi står i, fordi der er så mange ting, der falder sammen.

- De gode råd er at planlægge rejsen, tage af sted i god tid, holde sig orienteret på rejseplanen og være tålmodig, hvis der opstår kø, fordi der er rigtig mange, der gerne vil rejse, siger Charlotte Saltoft.

Derfor har DSB oprustet kraftigt til dagens forventeligt mange rejsende.

- Med togene har vi så meget kørende, som vi kan. Det vil sige, at togene kan jo ikke være længere ned perronerne, men vi har gjort dem så lange, som de kan blive på de tidspunkter, hvor vi regner med, at rigtig mange gerne vil rejse.

- På de samme tidspunkter har vi også indsat flere tog, end vi plejer at køre, så vi kan få nogle flere med, siger Charlotte Saltoft.

Hos Fyns Politi er der ekstra bemanding på dagen, men det har ikke været noget problem at udfylde vagtplanen, selvom mange er gået på ferie, fortæller politiinspektøren.

- Jeg tænker, at det her er en af de særlige dage, som man husker. Forhåbentlig for noget godt, når vi kommer på den anden side. Det regner jeg helt bestemt med. Det er en festlig dag, siger Christian Rasmussen.