Den store fødselsdagsberegner: Hvor mange er født samme dag som dig?

Hvert år kommer titusindvis af nye poder til verden. Men hvor mange deler du din specielle dag med?

De fleste sommerbørn kender sikkert følelsen. Selvom man har været artig hele året, står det ned i stænger på ens fødselsdag. I den situation ville det være praktisk at vide præcis hvor mange andre, man kan skyde skylden på.

Det kan du finde ud af her. Ved at indtaste din fødselsdato kan du se, hvor mange andre du deler dagen med, hvornår du sandsynligvis blev undfanget og meget mere.

Beregneren er baseret på tal om alle levende danskeres fødselsdatoer fra Danmarks Statistik, som DR's Undersøgende Databaseredaktion har behandlet.

Flest fødselsdage 1. januar: Men det er snyd!

Dykker man ned i tallene fra Danmarks Statistik, så er 1. januar den dag på året, hvor flest har fødselsdag. Her skal der synges fødselsdagssang for 23.852 mennesker. Herefter er det 1. juli, hvor flaget skal hejses for 19.262.

De to dage er imidlertid ikke retvisende for, hvilken dag på året flest er født.

For grunden til at 1. januar og 1. juli bonner ud på fødselsdagsbarometeret, skyldes gamle administrative procedurer. Før i tiden har de danske myndigheder nemlig traditionelt lagt indvandrere og adoptivbørns fødseldage på de to dage, hvis de kom til Danmark uden en gyldig fødselsattest – og selvom den procedure ikke længere eksisterer, så indgår fødselsdagene i statistikken.

Kigger man derfor på den dag, hvor tredjeflest har fødselsdag, får man altså et mere præcist svar på, hvilken dag flest danskere reelt har fødselsdag på.

Her er svaret den 21. marts, hvor 17.531 mennesker fortjener en fødselsdagssang.

FacebookTwitter