Den uønskede julegave: 1471 havde indbrud i julen

Ryd op i haven og lad naboen bruge din skraldespand, hvis du vil undgå indbrud i julen - eller flyt til Bornholm, lyder det fra Rigspolitiet.

(Foto: Grafik Mie Hvidkjær © DR Nyheder)

Gennemrodede skuffer og skabe og opbrudte vinduer. Sådan har 1471 hjem set ud, da deres beboere kom hjem i juledagene.

Rigspolitiet har det seneste døgn modtaget 116 anmeldelser om indbrud i danske hjem over julen. Dermed er det samlede tal for juledagene fra den 20. til den 28. december oppe på knap 1.500.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Flest uønskede gæster har de haft i Nordsjælland med Østjylland og København på anden- og tredjepladserne.

- Det er svært at give en entydig forklaring. Men vi har erfaring for, at der hvor der bor flest rige mennesker, sker der flest indbrud, siger Henrik Framvig, der er vicepolitiinspektør i Det Nationale Forebyggelsescenter under Rigspolitiet.

Men trods de mange indbrud er antallet faktisk faldet med en fjerdedel siden 2013, hvor 1.954 hjem havde uønskede besøg.

- Men vi arbejder stadig med at bringe det ned, siger han.

Det betyder, at politiet i nogle kredse patruljerer mere i juledagene i udvalgte kvarterer, mens man i andre kredse besøger kendte indbrudstyve før jul og tager en snak.

Start med at flytte til Bornholm

Men man kan selv gøre en masse for ikke at havne i Rigspolitiets statistikker.

- Jeg kan jo være fræk og sige, at man kan starte med at flytte til Bornholm, for der var ingen indbrud, siger Henrik Framvig.

Derudover skal huset se beboet ud med for eksempel lys i stuen og en nabo, der skovler sne og smider affald i skraldespandene.

Derudover skal man rydde haveredskaber og eventuelt en dynge mursten op, da tyvene ofte finder deres værktøj på stedet.

- Men man skal lade være med at lade sine haveredskaber eller en dynge mursten ligge fremme. Ofte har indbrudstyven ikke noget værktøj med, men finder det på stedet, forklarer Henrik Framvig fra Rigspolitiet.

(Foto: Grafik Mie Hvidkjær © DR Nyheder)
Facebook
Twitter