Dennis Knudsen har angst: Jeg ville ofre mine ben for at blive rask i hovedet

Stylisten Dennis Knudsen har med jævne mellemrum været nede med angst og depression i de sidste tyve år.

Vi kender ham som den succesfulde stylist fra tv og fra skønhedsprodukter, der har hans navn klæbende til sig.

Det hele symboliserer den lyse side af Dennis Knudsens liv. Den mørke side holder han normalt mere for sig selv.

Her bor angsten og depressionerne. Og når de overmander ham, bliver han fanget i et helvede af smerte.

- Da jeg var allermest syg, var jeg klar til at tage prisen og lade begge mine to ben skære af, hvis jeg bare kunne få det godt i hovedet og inde i mig. Det siger noget om, hvor voldsomme kræfter, der er i det sorte indeni én, siger Dennis Knudsen.

Så sin døde far i live50-årige Dennis Knudsen fik sin første depression og sit første angstanfald, da han var 29 år gammel.

Det var en periode, hvor han havde alt for travlt og sov for lidt, og en nat blev han ramt af en hallucination, hvor han så sin far, der døde i en trafikulykke nogle år forinden.

- Jeg fik et chok. Hvis jeg kunne se min far, måtte jeg være død. Så jeg kunne ikke finde ud af, om jeg var død eller levende, husker Dennis Knudsen.

Ikke sindssygAngstanfaldet ville ikke slippe ham. Han kunne ikke håndtere sine følelser, fik diarré og blev svimmel.

Han troede, at han var sindssyg, men under det behandlingsforløb, han begyndte i, blev han overbevist om, at han ikke var sindssyg, men led af angst og depression.

Det tog et år, før han stoppede i terapi, men hallucinationen med sin far har han ikke rystet af sig endnu.

- Den oplevelse sidder fortsat som et ar på sjælen her 20 år efter.

Drikker angsten vækSiden den første depression, har Dennis Knudsen med jævne mellemrum haft depressive perioder, hvor han også bliver ramt af angst.

- Så drikker jeg for meget for at tage angsten. Jeg får et liv, hvor jeg har det ad helvede til, siger han.

I slutningen af sidste år var Dennis Knudsen bange for at få endnu et tilbagefald efter en længere periode, hvor han havde haft det godt, fordi han dyrkede en masse sport.

En veninde, der er læge, foreslog ham at prøve antidepressiv medicin. Det var meget svært for den kendte stylist at sige ja til, fordi han været fortaler for at gå udenom lykkepiller.

- Men jeg vidste også, at jeg ikke havde lyst til at gå halvandet år igen i et smertehelvede, som er ubeskriveligt, siger han.

I dag har han været på medicin i fire måneder, men han ved stadig ikke, om det virker.

- Jeg har stadig dage, der ikke er optimale, men jeg har erkendt, at det er sådan, jeg er, og sådan er de fleste mennesker i virkeligheden nok. Vi har dage, hvor man ikke er på toppen.

Mere empati

At Dennis Knudsens liv har en mørk side har ikke kun bidraget til det negative.

- Jeg har fået en forståelse for, hvor smertefuldt menneskesindet kan være, og jeg har fået en stor forståelse og empati med andre mennesker, siger han, men tilføjer så:

- I de perioder, jeg har det godt, siger jeg altid, at jeg ikke vil være det foruden, men når jeg står tæt på det, og det er voldsomt hver gang, så kan man næsten ikke overskue det.

I videoen øverst i artiklen kan du se Dennis Knudsen fortælle mere om sin sygdom.

DR sætter i denne uge fokus på psykisk sygdom. Du kan se mere på vores tema Usynligt syg.

Facebook
Twitter