Dennis Ohlsen gik fra krigsveteran til offshorespecialist

Mange krigsveteraner har svært ved at finde sig til rette, når de vender hjem. Et nyt offshoreprojekt har hjulpet blandt andre Dennis Ohlsen på vej tilbage til det civile liv igen.

Krigsveteranen Dennis Ohlsen har fundet lykken i offshoreindustrien som 'roper', der er en slags klatrer. Her ses han i DR3 Dokumentaren Basejumper. (© DR)

Dennis Ohlsen er krigsveteran. En af i alt 27.000. Han var udstationeret i Afghanistan i 2009 - 2010.

Efter udstationeringen i Afghanistan skulle han finde sig selv. Det var ikke nemt bare lige at glide ind i den danske hver dag igen.

- Jeg rejste min opsparing op. To år rundt omkring i verden. Jeg vidste fra starten, da jeg kom hjem, at jeg ikke bare ville finde et almindeligt arbejde, fortæller han.

Han er derfor blevet omskolet til en helt ny branche i Sydjylland.

Nej til 8-16 arbejde

Dennis Ohlsen er en af 32 krigsveteraner, der er blevet omskolet til offshoreindustrien i Esbjerg og Ribe. Han er en såkaldt 'roper', der er en slags klatreekspert, der bliver sendt ud til opgaver på eksempelvis vindmøller og boreplatforme. Han pudser eksempelvis vinduer ved at fire sig ned ad siderne på boreplatformene.

- Arbejdet passer mig godt. Som soldat er jeg vant til at arbejde i mange timer ofte 6-17 timer ad gangen kun afbrudt af få timers søvn. Det er et offshorearbejde godt til, for jeg kan arbejde meget og koncentreret i kort tid, og så holde mange ugers fri.

- Jeg er slet ikke interesseret i et 8-16 arbejde. Så skal man jo tænke job hele tiden, og jeg vil rejse og have fri i lange perioder, fortæller Dennis Ohlsen.

Man lærer disciplin og struktur som soldat

Dennis Ohlsen er efter eget udsagn kommet hjem fra Afghanistan uden psykiske skrammer. Turen i de krigshærgede områder var med til at gøre ham stærkere, og han er glad for den mulighed, som projekt 'Veteran Crossover' har givet ham i offshorebranchen. Her har han kunnet finde sit nye arbejdsliv.

- Jeg trives ved at være væk fra hjemmet i længere perioder, som når jeg eksempelvis er på en boreplatform. Det er der mange, der ikke bryder sig om Men som soldat lærer man at være væk hjemmefra i lange perioder og arbejde disciplineret og struktureret. For så at holde fri.

Han mener derfor, at omskolingen af krigsveteraner inden for offshoreindustrien en rigtig god idé.

Dennis Ohlsen er i dag selvstændig. Det er meningen, at i alt 120 krigsveteraner skal igennem forløbet i Sydjylland.

Se DR3 Dokumentaren 'basejumper' med Dennis Ohlsen herunder.

FacebookTwitter