Der er et nyt tilfælde af mæslinger i Københavnsområdet

Det nye tilfælde er smittet med en anden type mæslingevirus end tidligere udbrud.

Barnet har både været i daginstitution og på Hvidovere Hospital, og der er derfor foretaget smitteopsporing (arkivfoto). (Foto: Jim Goodson/CDC/SCIENCE PHOTO LI © Cdc)

Der er et nyt tilfælde af mæslinger i Københavnsområdet, hvor et fireårigt barn er blevet smittet.

Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i en pressemeddelelse.

Den fireårige er smittet med en anden type mæslingevirus og er derfor ikke en del af det hidtidige udbrud med i alt seks tilfælde.

Barnet har både været i dagsinstitution og været på Hvidovre Hospital, mens det har været smitsomt, og der er derfor allerede taget flere foranstaltninger.

- Styrelsen for Patientsikkerhed har foretaget smitteopsporing og er i tæt kontakt med Hvidovre Hospital, siger Jeppe Nørgaard Rasmussen, overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Hvidovre Hospital har allerede sørget for, at personer, der har opholdt sig i Akutmodtagelsen lørdag den 9. marts i tidsrummet 11.15-16.15, har modtaget information fra styrelsen om smitterisiko og muligheder for behandling, siger han i pressemeddelsen.

Ligeledes er forældre til børn i barnets dagsinstitution blevet informeret om, hvordan de skal forholde sig.

Jeppe Nørgaard Rasmussen understreger, at folk, der hverken er vaccineret eller har haft sygdommen, men som har en mistanke om smitte, skal ringe til lægen og ikke opsøge lægeklinik eller akutmodtagelse.

- Man må ikke møde op uden aftale, da mæslinger er en af de mest smitsomme sygdomme, der findes, og man kan risikere at smitte andre i venteværelset, siger Jeppe Nørgaard Rasmussen i pressemeddelsen.

En anden type virus

Det nye tilfælde af mæslinger er af typen B3, der senest sås i januar, da et barn blev smittet efter at have opholdt sig i Rumænien.

Det barn, der nu er blevet smittet, har ikke været ude at rejse, og det har ikke været i kontakt med andre tilfælde af mæslinger. Smitten er derfor sket fra en ukendt kilde i Danmark, oplyser Statens Serum Insitut.

B3-virussen er tidligere set i Italien, Østeuropa og enkelte tilfælde i Tyskland.

I sidste uge blev et ti måneder gammelt barn smittet med en anden type mæslinger, som blev konstateret på Slagelse Sygehus. Det tilfælde var en del af en smittekæde, der startede, da nogle danskere rejste hjem fra Frankrig.

I den smittekæde er der i alt konstateret seks tilfælde.

De fleste danskere er i dag immune over for mæslinger, da de enten er vaccineret eller har haft sygdommen.

Men små børn er i særlig risiko for at blive smittet, da vaccinen ikke gives før 15 måneders-alderen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk