Der er registreret 469 nye smittetilfælde siden i går

Antallet af indlæggelser falder med tre til 59. Tre er døde.

Der foretages flere tusinde coronatests hver eneste dag rundt omkring i Danmark. Testkapaciteten udvides hele tiden. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Der er siden i går registreret 469 nye smittetilfælde med coronavirus, og antallet af indlagte er på et døgn faldet med tre.

Dermed er 59 personer indlagt - af dem er ni på intensiv afdeling og tre er i respirator. Tre er døde - ikke siden 13. juni er så mange døde på én dag.

Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

Lørdag blev der registreret 589 nye smittetilfælde.

I det seneste døgn er der blevet testet 23.580 personer, og i alt er der taget 50.603 covid-19-prøver. Forskellen i de to tal skyldes, at nogle personer bliver testet flere gange.

Der er i alt 2,17 millioner mennesker i Danmark, der er blevet testet. Der er samlet set registreret 22.905 tilfælde af covid-19.

Efter flere dage med en opadgående kurve peger tendensen altså nu i den modsatte retning.

Det sker i kølvandet på indførelsen af en række landsdækkende tiltag, der skal få bugt med den efterhånden udbredte coronasmitte i samfundet.

Ifølge eksperter er det dog først om en uges tid, at en eventuel effekt af de nye tiltag kan spores i udviklingen af antal nye smittetilfælde. Derudover skal man altid være forsigtig med at konkludere på tal henover en weekend.

Mange nye tiltag

De landsdækkende tiltag betyder, at barer, restauranter og cafeer skal lukke senest klokken 22. Samtidig skal gående eller stående gæster på beværtninger bære visir eller mundbind, indtil de sidder ned.

Der er også blevet skruet på grænsen for, hvor mange mennesker, der må forsamles i det offentlige rum. Forsamlingsforbuddet ligger derfor nu på 50 mennesker.

Ifølge politiet var det lørdag aften næsten ikke nødvendigt for landets politikredse at hive bødeblokken frem, i forbindelse med den nye lukketid klokken 22.

Udover de nye regler, som politiet kan udstikke bøder for brud på, kom der også nye anbefalinger fra regeringen og sundhedsmyndighederne.

De anbefalinger lyder, at så mange som muligt skal arbejde hjemmefra. Der bliver også opfordret til at undgå offentlig transport i myldretiden.

Samtidig opfordres der til, at hver persons sociale omgangskreds begrænses. Der er ikke et tal på, hvor mange forskellige mennesker det anbefales at ses i løbet af en dag eller uge.

Der er også forbud mod alkohol i alle busser, der kører med tilladelse efter buskørselsloven. Det gælder derfor også de såkaldte partybusser, som har været i vælten den seneste tid.

Kilde: Regeringens pressemøde 18. september 2020 Grafik: Simone C. Møller.

Artiklen er opdateret med flere detaljer.

Facebook
Twitter