Der er registreret 589 nye smittetilfælde siden i går

Antallet af indlagte er steget med fire.

Det er det højeste antal smittetilfælde registreret på ét døgn i Danmark. (Foto: FABRIZIO BENSCH © Scanpix)

Der er registreret 589 nye smittetilfælde med coronavirus siden i går, og antallet af indlagte er på et døgn steget med fire.

Dermed er 62 personer indlagt, og fire af dem er på intensiv afdeling.

Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

Det er det højeste antal nye daglige smittetilfælde, siden coronavirus kom til Danmark i slutningen af februar. Dagens tal er dog ikke sammenlignelige med tallene i det tidlige forår, eftersom der i dag bliver gennemført langt flere test.

I det seneste døgn er der blevet testet 26.423 personer, og i alt er der taget 54.371 covid-19-prøver. Forskellen i de to tal skyldes, at nogle personer bliver testet flere gange.

Der er i alt 2,1 millioner mennesker i Danmark, der er blevet testet. Der er samlet set registreret 21.847 tilfælde af covid-19.

Opadgående kurve gennem flere uger

Kurven over nye smittetilfælde har dog været opadgående i flere uger, og i går præsenterede regeringen en række landsdækkende tiltag, der skal få bugt med stigningen i nye smittetilfælde.

De landsdækkende tiltag betyder, at barer, restauranter og cafeer skal lukke senest klokken 22. Samtidig skal gående eller stående gæster på beværtninger bære visir eller mundbind, indtil de sidder ned.

Der er også blevet skruet på grænsen for, hvor mange mennesker, der må forsamles i det offentlige rum. Forsamlingsforbuddet ligger derfor nu på 50 mennesker.

Udover de nye regler, som politiet kan udstikke bøder for brud på, kom der også nye anbefalinger fra regeringen og sundhedsmyndighederne.

De anbefalinger lyder, at så mange som muligt skal arbejde hjemmefra. Der bliver også opfordret til at undgå offentlig transport i myldretiden.

Samtidig opfordres der til, at hver persons sociale omgangskreds begrænses. Der er ikke et tal på, hvor mange forskellige mennesker det anbefales at ses i løbet af en dag eller uge.

Der er også forbud mod alkohol i alle busser, der kører med tilladelse efter buskørselsloven. Det gælder derfor også de såkaldte partybusser, som har været i vælten den seneste tid.

Kilde: Regeringens pressemøde 18. september 2020 Grafik: Simone C. Møller.

Opdateret med flere detaljer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk