Derfor bringer DR historier om bombetrusler

Eksperter peger på, at medieomtale af bombetrusler kan inspirere til flere episoder. Herunder kan du se og læse DR’s nyhedsdirektør svare på, hvorfor DR beskæftiger sig med emnet.

DR Nyheder har i dag sat fokus på bombetrusler i Danmark. Et emne, der de seneste år, også har haft politisk opmærksomhed.

Flere eksperter og politiet vurderer dog, at det mest præventive ville være ikke at omtale bombetruslerne i medierne, da det kan inspirere til flere.

Herunder kan du læse DR Nyhedsredaktør Ulrik Haagerup svare på, hvorfor DR Nyheder alligevel har valgt at sætte fokus på bombetrusler.

Hvorfor er det vigtigt at fortælle danskerne om bombetrusler?

- Fordi vi hører om dem lidt sporadisk hele tiden, og hvis man gør det op, så er der næsten en om ugen. Vi har et ønske om at gøre opmærksom på, hvor stort et problem det egentlig er for de mennesker, som det går ud over, og for redningsmandskab og politi som jo naturligvis bliver nødt til at tage det alvorligt hver gang. For tænk nu, hvis det var rigtigt, og der var en bombe, og man ikke reagerede. Derfor er det et alvorligt problem, som vi har ønsket at kortlægge.

Eksperter og politiet fortæller, at det mest præventive i forhold til bombetrusler er ikke at omtale dem, da det kan inspirere andre. Hvilke overvejelser har DR gjort sig i forhold til at dække det her emne?

- Vi har tænkt os om, om vi skulle lave den her historie, og det synes vi, at vi skal, for det bliver omtalt alligevel. Folk oplever det rundt omkring, og kortlægningen viser, at det foregår over hele landet. Håbet er ikke, at vi kommer til at give nogen syge ideer, men at få fortalt, hvor meget smerte det forvolder, og hvor mange penge det kommer til at koste.

Men kan du forstå eksperterne og politiets bekymring omkring at omtale det her emne?

- Det kan jeg sagtens. Men der er også brug for som offentlighed, at vi ved, hvor omfattende det her er, hvor det foregår, og hvad det er for et apparat, der går i gang. Vi forsøger ikke bare at lave en hurtig historie på det her. Vi forsøger at lave en kortlægning og en kulegravning, sådan så vi alle sammen bliver klogere på det og forhåbentlig også de tosser, som får den syge idé at ringe ind og sige, der er en bombe et eller andet sted. I en tid med terror, så er det altså ikke noget, man spøger med.

Se DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, forklare, hvorfor DR Nyheder har valgt at sætte fokus på antallet af bombetrusler i Danmark, i videoen herunder eller i toppen af artiklen:

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:546e3d826187a20e148ff07e

Facebook
Twitter