Derfor får solcelleejere ny regning på 60-70 kr om måneden

En midlertid rabat på nul kroner for at deponere og hente strøm fra solcelleanlæg udløber næste år. Derfor får solcelleejere nu en ny regning,

En midlertid rabat på nul kroner udløber fra næste år. Solcellekunderne skal forvente en årlig udgift på cirka 700 kroner for at bruge nettet til at deponere og hente strøm fra solcelleanlæg. (Foto: Helge Røjle © DR)

Ejerne af solcelleanlæg har de sidste to år sluppet for at betale for at sende strøm på el-nettet. Men det er snart slut.

Elselskaberne kan nemlig opkræve betaling for, at solcellekunderne bruger nettet til at gemme strøm fra sommer til vinter og fra dag til aften.

Østjysk Energi i Odder har allerede varslet deres omkring 1700 solcellerkunder om, at de kan forvente en regning på cirka 600 kroner om året fra 2014 for at bruge nettet.

Dansk Energi, elselskabernes brancheforening er enig i, at de to år uden betaling nærmer sig en afslutning. Det siger afdelingschef i Dansk Energi, Torben Møller Pedersen til DR Nyheder.

- Vi snakker om en nettarif. Nu er der kommet så mange solcellekunder, at de også skal være med til at betale for at bruge el-nettet. Hidtil har de haft en midlertidig rabat, hvor de i to år ikke har fået en opkrævning.

Taksten for at bruge el-nettet dækker drift, vedligeholdelse af nettet, måling og fakturering af kunderne.

Kender endnu ikke prisen

Taksten for at bruge el-nettet kan variere fra selskab til selskab, afhængig af hvor store udgifter selskabet har med at drive nettet.

Torben Møller Pedersen vurderer, at prisen vil lande på omkring 60-70 kroner om måneden i gennemsnit afhængig af lokale udgifter til at drive nettet.

- Vi kommer - inden udgangen af december - med en vejledning til alle el-netselskaber om, hvordan de kan fastsætte tariffen.

Inden regningen bliver sendt til solcellekunderne, skal Energitilsynet godkende prisen. Derefter skal el-netselskaberne varsle kunderne om tariffen.

Hvis du vil vide om, hvordan dit elnetselskab håndterer taksten, skal du kontakte selsksabet eller finde oplysningerne på dets hjemmeside.

Facebook
Twitter