Derfor mobber vi Thor Möger på Facebook

Den afgående skatteminister Thor Möger Pedersen har modtaget flere hundrede kritiske - og mange direkte grove - beskeder på sin Facebook-væg. Nu forklarer personerne bag kommentarerne sig til dr.dk.

Den afgående skatteminister Thor Möger Pedersen har modtaget flere hundrede kritiske - og mange direkte grove - beskeder på sin Facebook-væg. (© DR)

- Du er jo helt ved siden af skiven dreng. Godt vi ikke skal høre mere til dig. Nu kan det begynde at gå fremad for SF.

Sådan skrev Ejnar Jensen til Thor Möger Pedersen på Facebook mandag aften.

Skældsordene er mange og grove på den afgående skatteministers Facebook-profil - her kalder folk ham for et pattebarn, møgunge, snothvalp og idiot. Dr.dk har spurgt tre af brugerne ind til deres kommentarer og tonen i dem.

Det er tidens lyd

Facebook-bruger Steen Gjerulff skriver:

- Levebrødspolitiker... meld dig ledig og prøv virkeligheden... Idiot

- Det er tidens lyd. Min kommentar er umådelig rigtig. Det kunne være godt hvis manden fik noget samfundsviden. Er det ikke ytringsfrihed? Jeg skriver det, jeg mener om ham, siger Steen Gjerulff til dr.dk.

Nemmere at skrive det

Og han ville ikke lægge bånd på sig selv, hvis han mødtes med Thor Möger Pedersen.

- Ja du kan tro, at jeg ville sige det direkte til ham. Man har lov til at sige, at folk er idioter, siger han.

Men det ville Ejnar Jensen derimod.

- Man ville nok udtrykke sig på en anden måde, hvis man sad over for ham. Det er nemmere bare at skrive noget og gemme sig bag en skærm end at sidde face to face med ham. Så ville man måske også få et andet indtryk af ham, siger han til dr.dk.

En af de største jokes i dansk politik

En anden Facebook-bruger Ulrik Møllegaard Christensen, dr.dk har talt med, skriver:

- En af de største jokes i Dansk politik siden Jacob Haugaard er langt om længe blevet fyret - så er det tilbage på RUC og så bliver der nok også lige tid til at tage det knallertkørekort nu du har fået råd til det af vores alles skattepenge, står der.

- På en lidt karikeret måde stiller jeg mig undrende over, at en person med hans alder og teoretisk og praktisk erfaring er skatteminister, forklarer Ulrik Christensen til dr.dk.

Også han ville have formuleret sig anderledes, hvis han sad over for Thor Möger.

- Man er nok lidt friere på nettet, for det er mere upersonligt. En ting er at stå ansigt til ansigt med en person, en anden ting er at skrive på en debat, hvor der er omkring 200 kommentarer med tilsvarende fri tone, siger han.

Virker til at være robust

Men Einar Jensen, der ligesom Ulrik Christensen ville formulere sig anderledes, hvis han sad over for Thor Möger, tror ikke, at Møger tager mobningen personligt.

- Han virker til at være meget robust... Og der er jo også dem, der er grovere end min, siger han.

Thor Möger Pedersen har indtil nu ikke selv ønsket at kommentere Facebook-mobningen.

FacebookTwitter