Derfor skal du passe på hvis dit barn snorker

Børn der snorker om natten får ikke nok ilt til hjernen og det kan føre til adfærdsproblemer.

Hvis dit barn snorker, er der større risiko for, at barnet udvikler adfærdsmæssige problemer som hyperaktivitet. (© Colourbox)

Hvis dine børn snorker eller lider af decideret søvnapnø, kan det skade hjernens udvikling. Derfor har de større risiko for at udvikle hyperaktivitet eller andre adfærdsmæssige problemer. Det viser en britisk undersøgelse, der bygger på observationer af 11.000 børn.

En ud af 10 børn snorker regelmæssigt, mens to til fire procent lider af decideret søvnapnø, siger en af forskerne bag undersøgelse, Karen Bonuck til BBC. Oftest er det polypper eller mandler, der er årsagen til, at børn snorker, forklarer hun.

Mangler ilt

Når børnene snorker får de ikke nok ilt til hjernen, og på den måde kan børnene udvikle adfærdsmæssige problemer. Karen Bonuck skønner, at børn der snorker har mellem 40 og 100 procent større risiko for at udvikle neuroadfærdsmæssige problemer.

- Indtil nu har vi ikke haft stærke beviser på, at vejrtrækningsproblemer om natten kan give problematisk adfærd om dagen - for eksempel hyperaktivitet. Men den her undersøgelse viser det meget tydeligt, siger hun til BBC.

Undersøgelsen bygger på spørgeskemaer til de 11.000 børns forældre.

Facebook
Twitter