Det belgiske kongepar er ankommet til Danmark

Kong Philippe og dronning Mathilde er landet i Kastrup Lufthavn.

Dronning Margrethe bød det belgiske kongepar velkommen i lufthavnen sammen med Den Kongelige Livgarde. (Foto: © Martin sylvest, Scanpix)

Iført pels og mintgrøn hat tog dronning Margrethe for kort tid siden imod sine belgiske gæster kong Philippe og dronning Mathilde i Vilhelm Lauritzen Terminalen i København.

Kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie samt Den Kongelige Livgarde var også med til at sørge for, at kongeparret fik en god velkomst.

Det belgiske kongepar er på deres første statsbesøg i Danmark, siden kong Philippe overtog tronen efter sin far Albert 2. i 2013.

Efter at være landet i lufthavnen skal parret videre til Amalienborg. Senere står der sejltur i Københavns Havn og middag på Christiansborg Slot på det travle program.

I morgen har kronprinsesse Mary og dronning Mathilde planer om at besøge Amager Fælled Skole og FN Byen i København. Derudover skal de sammen med kronprins Frederik og kong Philippe forbi Cinemateket, hvor de vil kunne nyde en belgisk øl, mens de ser belgiske film.

Om aftenen vil dronning Margrethe og kong Philippe være værter for en såkaldt returmiddag i Den Sorte Diamant.

Kongeparret vil være i Danmark til på torsdag.

Du kan følge gallamiddagen i aften live her på dr.dk. Vi dækker middagen fra klokken 18:30, hvor du kan se både ankomster og taler.