Det bliver dyrere at adoptere

Prisen for at adoptere et barn stiger. Adoption af et barn fra Korea koster nu 134.000 kroner mod før 93.000 kroner. Det er blandt andre amerikanerne, der presser priserne op.

Prisen på en adoption stiger. Adoption af et barn fra Korea koster for eksempel nu 134.000 kroner mod før 93.000 kroner. (© DR)

For håbefulde adoptanter kan der gå rigtig lang tid, før nyheden om ønskebarnet kommer. Og så bliver det oven i købet også dyrere at adoptere.

- Det handler om, at der er flere godkendte forældre, end der er børn klar til at blive adopteret, siger Marianne Wung-Sung fra adoptionsbureauet Dan Adopt til Radioavisen.

Fra første juli ændrede bureauet gebyrerne, så en lang række adoptionslande nu er blevet meget dyrere. For eksempel koster adoption af et barn fra Korea nu 134.000 kroner mod før 93.000 kroner.

- Vi har måttet erkende, at med de få børn, vi efterhånden kun kan skaffe, så kan vores formidling ikke køre rundt, medmindre vi tager nogle højere gebyrer, forklarer hun.

USA presser prisen

Presset på adoptionssystemet over hele verden skyldes blandt andet, at et land som USA ikke er forpligtet til at overholde de samme regler som Danmark, når det gælder adoption.

Og i mange tilfælde har folk med dollars sprunget ventelisterne over, fortæller næstformanden i Adoption og Samfund, Paul Jeppesen.

- Det har vi blandt andet set med filmstjerner og popstjerner, som har kunnet adoptere et barn på ganske få dage ved at rejse til et andet land og lægge en stor pose penge, siger han til Radioavisen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter