Det ene spor på Storebæltsbroen er åbnet igen efter uheld

Retning Fyn fortsat lukket. Hele broen genåbner tidligst klokken 16.00.

Her ses den væltede lastbiltrailer på broen. (Foto: Mathias Øgendahl)

På Storebæltsbroen er det ene spor nu åbnet, mens sporet mod Fyn fortsat er lukket på grund af et trafikuheld tidligere på dagen.

I første omgang valgte man at lukke hele broen.

- I retning mod Fyn er der lukket for al biltrafik på grund af uheld. Broen forventes åbnet kl. 16:00, skriver Storebælt på Twitter.

Vagtchef Jesper Lovmand fortalte tidligere til DR Nyheder, at uheldet skete kort efter klokken 12.

- Det er en lastbil med en trailer, hvor traileren er væltet ind over rabatten. Umiddelbart er der ikke nogen personskade, men vi har valgt at spærre i begge retninger, så der ikke kommer flere uheld, sagde han.

På grund af trafikuheldet forventes der kø i retningen mod Sjælland.

I et tweet oplyste politiet kort efter klokken 14, at redningsberedskab og politi arbejdede på højtryk for at få lastbilen fjernet. Arbejdet blev dog besværliggjort af kraftig sidevind.

Uheldet er sket på højbroen, oplyser vagtchefen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Op til uheldet frarådede myndigheder kørsel over Storebæltsbroen med vindfølsomme køretøjer på grund af kraftig blæst. Den advarsel forventes ophævet omkring midnat.

Klokken 13.50 skrev Vejdirektoratet på Twitter, at man skal holde sig opdateret, før man kører mod broen.

- Vi anbefaler, at trafikanter, der skal over Storebælt, holder sig opdateret på trafikinfo.dk, da vi ikke har en tidshorisont for genåbning af broen. For at undgå kø opfordres trafikanter til ikke at køre mod broen, før tidspunkt for genåbning er kendt, skriver de.

DR Nyheder følger sagen.

Facebook
Twitter