'Det er kritisk': Færge til Samsø er ramt af problemer på årets største rejsedag

Et hængedæk på Prinsesse Isabella er gået i stykker, og det medfører lang ventetid.

Færgen Isabella er blevet ramt af et problem, og det kommer til at skabe store forsinkelser på overfarten. (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Tålmodighed bliver en vigtig dyd, hvis man har man bestilt billet til færgeoverfarten mellem Hou og Sælvig på Samsø i dag.

I hvert fald hvis man skal over i bil, for færgen Prinsesse Isabella er blevet ramt af et mekanisk problem, der begrænser kapaciteten og kan medføre ventetider på op til fem timer.

Det fortæller Carsten Kruse, der er direktør i Samsø Rederi, der driver færgeruten.

- Det er rigtig, rigtig uheldigt, at det sker lige i dag, der en af de allerstørste rejsedage på hele året. Vi har udsolgt hele dagen på begge sider. Så det er kritisk, siger han.

- Der sker simpelthen det, at da de laster færgen til afgang klokken 8.15 i morges, sprænger der et stort hydraulikrør nede under hængedækket på færgen, og det betyder, at vi ikke kan bruge det, før det er blevet repareret, siger Carsten Kruse.

Der er i øjeblikket stor interesse for at sejle med færgerne i det danske sommerland, da det er blevet gjort gratis for at stimulere danskernes rejselyst i kølvandet på coronakrisen.

I juli måned kan alle gående og cyklister derfor sejle til blandt andet Samsø uden at skulle have penge op af lommen.

Udskyd turen til Samsø

Et hængedæk løfter parkerede biler op og skaber plads nedenunder til flere biler.

Uheldet skete, mens det var kørt ned, og det begrænser kapaciteten af biler, der kan komme med, fra 160 til 100 styk per overfart.

En reparatør er tilkaldt og i gang med at udbedre problemet, men så længe hængedækket ikke er funktionelt, må en stor del af passagererne altså vente på land.

- Vi har været nødt til at ophæve vores pladsreservationer, og så overfører vi folk efterhånden som de kommer frem til havnen. Så der opbygger sig en pukkel af biler i løbet af dagen.

- Selvom vi kommer op i højeste gear, bliver det formentlig først i aften, at vi kan få ryddet op, fortæller direktør Carsten Kruse.

Alle endagsbilletter fra Jylland er blevet annulleret, da rederiet ikke kan garantere, at rejsende rent faktisk kan komme tilbage til fastlandet i dag, og er det muligt, opfordres folk til at udskyde deres rejse til Samsø.

Facebook
Twitter