Det første sociale supermarked åbner på Amager

22. februar åbner et supermarked, hvor varerne sælges billigt, hvis der er en brun plet eller pakken er bulet.

Restauranter, cafeer og butiker smider hver dag mad ud, men fra 22. februar vil den kunne sælges til en lavere pris i Folkekirkens Nødhjælps butik Wefood. (Foto: GLYN KIRK © Scanpix)

Pakken med cornflakes er trykket skæv og appelsinen har en brun plet, men til gengæld er varerne 30 til 50 procent billigere end i det almindelige supermarked.

Folkekirkens Nødhjælp åbner 22. februar det første sociale supermarked på Amager i København, hvor kunderne kan købe varer, som ikke kan sælges til fuld pris.

Navnet på det 245 kvadratmeter store supermarked er Wefood, og bliver konceptet en succes, vil Folkekirkens Nødhjælp åbne lignende butikker andre steder i landet.

Hvert år smides mere end 700.00 ton mad ud i, og bag idéen til Wefood ligger, ud over bekæmpelsen af madspild, et ønske om at hjælpe verdens fattigste. Derfor skal overskuddet fra butikken gå til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

Inspirationen er hentet i London og Wien, men modsat her, hvor kun kunder med en lav indkomst kan handle, bliver det danske supermarked for alle.

Leverandørlisten tæller restauranter, caféer, en slagter, en købmand og Dansk Supermarked.

Selina Juul, der er stifter af Stop Spild, har rådgivet i arbejdet med at etablere butikken.

/ritzau/

WeFood vil bekæmpe madspild og hjælpe verdens fattigste ved at sælge overskudsmad.

Opslået af DR Nyheder på 21. januar 2016