Terrorsagen

Det Jødiske Samfund håber sag kan føre til refleksion over terror

Terrorsagen har været en smertefuld påmindelse for det jødiske samfund.

- Det er interessant at tænke, hvad der var sket, hvis Omars venner havde gjort mere for at tale ham fra det, siger Dan Asmussen fra Mosaisk Trossamfund. (Foto: DR Nyheder)

Der er nu sat foreløbigt punktum i sagen om de fire personer, der var tiltalt for medvirken til terror for halvandet år siden, da synagogen i Krystalgade blev angrebet.

De blev alle frikendt for punkterne om medvirken til terror.

Hos Det Jødiske Samfund har formand Dan Asmussen ikke nogen kommentar til selve afgørelsen, da det endnu ikke er besluttet, om anklagemyndigheden anker. Men sagen har sat sine spor.

- Det er jo en sag, der har stået på længe, og uagtet kendelsen har den været en smertefuld påmindelse om de forfærdelige ting, der skete for halvandet år siden, siger Dan Asmussen.

De fire tiltalte blev frifundet for medvirken til terror, da det ikke kunne bevises, at de vidste, at Omar El-Hussein havde planer om at angribe synagogen i Krystalgade. De blev dog fundet skyldige i andre forhold. Blandt andet er to af de fire fundet skyldige i at have bortskaffet det våben, som Omar el-Hussein brugte ved angrebet på Krudttønden.

Dan Asmussen håber, at dækningen af sagen giver anledning til refleksion.

- Vi ved, at de har hjulpet Omar (El-Hussein, gerningsmanden red.) med at bortskaffe våben, og det er såmænd galt nok efter min opfattelse. Men jeg er ikke så naiv at tro, at barndomsvenner vil anmelde hinanden til politiet, siger Dan Asmussen og tilføjer:

- Man kan håbe, at selve sagen og dækningen gør, at man kan få nogen til at reflektere over holdningen til terror. Der er ikke noget anerkendelsesværdigt ved at begå drab på uskyldige. Det er interessant at tænke, hvad der var sket, hvis Omars venner havde gjort mere for at tale ham fra det. Så havde Dan (Uzan red.) måske stadig været i live. Det er da en tanke, jeg ikke kan lade være med at have fra tid til anden.

Facebook
Twitter