Det Jødiske Samfund om 16-årigs terrorplaner: En mavepuster

Formanden for Det Jødiske Samfund synes det er positivt, at politiet har kunnet gribe ind så tidligt i Kundby-sagen.

Formand for det Jødiske Samfund, Dan Asmussen, er glad for politiets arbejde i Kundby-sagen, hvor en 16-årig pige og en 24-årig mand i dag er blevet sigtet for terrorplaner. (© dr)

Terrortrussel mod jødiske institutioner er et vilkår, vi som samfund må vænne os til.

Det forklarer formanden for Det Jødiske Samfund, Dan Asmussen, efter det i dag er kommet frem, at jødiske institutioner endnu en gang har været udset som et terrormål.

Denne gang en jødisk skole, som den 16-årige pige i Kundby-sagen og en 24-årig mand er blevet sigtet for terrorplaner mod.

- Det er altid en mavepuster, men så slår man lige koldt vand i blodet og siger: Vi ved jo godt, at truslen er der, og hvorfor vi har det høje niveau af sikkerhed omkring alle jødiske institutioner, forklarer formanden.

Dan Asmussen mener dog også, at der er et positivt element i sagen.

Han hæfter sig ved, at politiet i denne sag har været i stand til at gribe ind meget tidligt og opsporet planerne om en potentiel terrorhandling.

- Det, synes jeg, er et stykke professionelt politiarbejde, siger Dan Asmussen.

Siden terrorangrebet i København sidste år har en lang række jødiske institutioner været under sikkerhedsopbud.

Det gælder blandt andet den jødiske skole Carolineskolen, som angiveligt var det ene af terrormålene - det andet var Sydskolen i Fårevejle.

Sagen kort

  • I næsten to måneder har sagen mod pigen og en 24-årig tidligere syrienkriger været holdt hemmelig for offentligheden. Men tirsdag valgte anklager Kristian Kirk at læse sigtelsen op, inden dørene blev lukket.

  • Den 16-årige pige og 24-årige mand mistænkes for at ville bombe Carolineskolen i København samt Sydskolen i Fårevejle. Politiet har efter sigende fundet bombemanualer hjemme hos pigen.

  • De er sigtet efter straffelovens terrorparagraf, der kan give fængsel på op til livstid.

  • De har begge siddet varetægtsfængslet i sagen siden januar.

Facebook
Twitter