Det offentlige retter ikke på privatklinikkers fejl

Det offentlige siger nej til at rette op på fejloperationer foretaget på privatklinikker. Kathrine fik dog ja efter en brystoperation hos Kim Tjelum.

Kvinder, der er blevet fejlopereret på privatklinikker, kan ikke uden videre få rettet fejlen på et offentligt hospital.

Der skal meget til, før det offentlige går ind og retter op på private kosmetiske klinkkers fejl.

21-Søndag fortalte i aftes om kvinder, der på Danica Klinikken har fået foretaget flere fejloperationer af plastikkirurg Kim Tjelum, men ifølge Helle Klyver, der er klinikchef på Rigshospitalet, kan kvinderne ikke blot henvende sig på de offentlige hospitaler for at få hjælp.

- Som udgangspunkt er svaret nej. Når sunde og raske mennesker køber en operation på en privatklinik, og der så opstår komplikationer som blødning eller infektion, må de henvende sig til den klinik, der har opereret dem, siger hun.

Langvarig infektion

- Hvis patienterne er akut syge, har voldsomme blødninger eller store smerter på grund af infektion tager vi os selvfølgelig af patienterne, hvis de ikke kan komme i kontakt med privatklinikken. Men vi vil altid forsøge at komme i kontakt med klinikken først, siger Helle Klyver.

En af de patienter, der har fået lovning på en reoperation på Rigshospitalet er 24-årige Kathrine Andersen, der fik en brystoperation på Danica Klinikken i juni sidste år.

Hun fik efter operationen en langvarig infektion med stafylokokker i sårene, og har fået store fysiske og pyskiske men efter operationen.

Implantater klemmer på nerver

Brystimplantaterne er for store og sidder for højt, så de klemmer på nerver og blodtilførsel, og det giver hende konstant stærk hovedpine, nakkesmerter og hun har nedsat kraft i især højre arm.

Når Rigshospitalet går ind og hjælper, kan det f.eks. være ved at fjerne brystimplantater men der sættes ikke nye implantater ind. Dem må kvinderne selv senere gå ud at få sig på en privatklinik, hvis de ønsker det.

Facebook
Twitter