Det ved vi om den store politiaktion

Politiet meddelte tidligere i dag, at man leder efter en sort Volvo på svenske plader i forbindelse med alvorlig kriminalitet.

Den store politiaktion, der startede på Sjælland kort før klokken 14, har udviklet sig til en politiaktion i næste hele landet, oplyser Københavns Politi.

Politiet meldte tidligere i dag ud, at man leder efter en sort Volvo V90 med den svenske nummerplade ZBP 546. Ifølge politiet befinder der sig formentlig tre personer i bilen, som politiet sætter i forbindelse med alvorlig kriminalitet.

Den sorte Volvo er en svensk lejebil fra firmaet First Rent A Car, der er ejet af Hertz. Bilen blev meldt stjålet for fire dage siden.

Klokken 19 meddeler Københavns vicepolitichef, at man mener at have fundet den rigtige bil og har den i politiets varetægt.

Både Forsvaret og Politiets Efterretningstjeneste, PET, har været involveret i politijagten, men vil ikke oplyse, hvordan de har støttet politiet.

Storebæltsbroen blev spærret i begge retninger og Øresundsbroen i retning mod Sverige omkring klokken 14. Kort efter blev de store færgeoverfarter fra Sjællands også sat i bero.

Trafikken på begge broer og færgeovergangene glider nu igen, men der kan være forsinkelser og kødannelse.

Øjenvidner fortæller, at bilister flere steder i landet oplever, at kampklædt politi gennemsøger deres biler.

Klokken 19 har Københavns Politi holdt pressemøde.

Ifølge chefpolitiinspektør Jørgen Skov har politiet fat i et køretøj, som de mener er det rigtige. Han kan ikke sige noget om, hvorvidt der er foretaget anholdelser.

- Der er tale om personer, der har opholdt sig i Danmark i et stykke tid, men jeg kan ikke sige, om de har haft bopæl i Danmark, siger Jørgen Skov.

I løbet af eftermiddagen oprettede politiet en mobil kommandostation, en såkaldt KST, på en rasteplads nær landsbyen Espe på Fyn. Rastepladsen blev både besøgt af ambulancer, akutbiler, politibiler, og ifølge øjenvidner var flere betjente kampklædt med skudsikre veste og maskingevær.

Sent fredag aften er politiet stadig til stede ved en gård ved landsbyen Espe på Fyn. Der er flere hundepatruljer i området, og politiet har også en drone i luften over Espe.