Detektor: Hvert 4. forhold starter ikke på Dating

Dating.dk vildleder forbrugerne. DR's Detektor har fundet ud af, at hvert 4. forhold ikke starter på netsiden, sådan som tv-reklamer siger.

Også på hjemmesiden skriver dating.dk at, "hvert fjerde forhold starter her". (© dating.dk)

Netsiden dating-dk's slogan er, at "hvert 4. forhold starter her", men det passer ikke lyder det fra DR's Detektor, der har undersøgt påstanden.

Ifølge dating.dk bygger de påstanden på en international online-undersøgelse fra det engelske Oxford University.

Men manden bag undersøgelsen, Bernie Hogan, siger til Detektor, at dating.dk's reklame er strammet gevaldigt.

Kun 89 danske par er med

Undersøgelsen viser, at 26 procent har klikket sig til kærlighed på nettet, men på hele nettet og ikke kun på dating.dk og andre datingsider. Faktisk har kun 38 procent af de 26 procent mødt hinanden på et datingsite, og undersøgelsen siger intet om dating.dk.

Desuden er undersøgelsen ikke repræsentativ, når det gælder Danmark, fordi kun 89 danske par har deltaget.

De talknusere Detektor har talt med siger, at den statistiske usikkerhed dermed bliver 9 procent, og at man ud fra tallene ikke kan noget præcist om, hvor mange danske længerevarende forhold, der starter på nettet. Og det er Bernie Hogan enig i.

150.000 kærestebreve hver dag

Ifølge Morten Wagner, der er direktør på dating.dk, blev man inspireret til reklamen af en artikel om Oxford-undersøgelsen på dr.dk.

- Og så har vi kigget på vores egne tal. Vi har siden 1998 og frem til nu haft over 3,5 millioner profiler. Vi har lige nu 610.000 brugere, i december havde vi 478.000 forskellige profiler logget ind og vi sender omkring 150.000 kærestebreve hver dag, siger han.

- Vi mener selv, at vi står for 60 til 70 procent af online-dating-markedet i Danmark og sammenholdt med, at der er 1,1 million single husstande i danmark, så mener vi godt, at vi kan tillade os at sige, at det var en fjerdel forhold, der starter på dating.dk, siger Morten Wagner.

Se mere på Detektor på DR2 kl. 20 i aften.