DF afviser anklager om selv at stå bag brev

Næstformand i Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, afviser blankt beskyldningerne om, at Dansk Folkeparti selv skulle have fabrikeret det meget omtalte brev med tip om en drabstrussel mod Pia Kjærsgaard.

A.S. Dualeh, talsmand for en række somaliske foreninger mener, at Dansk Folkeparti selv står bag truslerne mod Pia Kjærsgaard. Næstformand i Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, mener at Dualeh burde tænke sig om. (Foto: Casper Chrsitoffersen © Scanpix)

Næstformand i Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, afviser blankt beskyldningerne om, at Dansk Folkeparti selv skulle have fabrikeret det meget omtalte brev med tip om en drabstrussel mod Pia Kjærsgaard.

Beskyldningen kommer fra talsmanden for en række somaliske organisationer i Danmark, A. F. Dualeh, beskyldningerne.

På et improviseret pressemøde efter fredagsbønnen i moskéen på Nordre Fasanvej gentog han beskyldningerne.

Usædvanligt samarbejde

- Det er Dansk Folkeparti, der har brygget det hele sammen. Jeg er ikke et sekund i tvivl, om at alt det her er Dansk Folkepartis værk, sagde A. F. Dualeh, der mente at tale på vegne af alle somaliere i Danmark.

Ifølge Dualeh er brevet resultatet af et udsædvanligt samarbejde mellem Dansk Folkeparti og nogle personer tilknyttet det somaliske miljø. Det skulle angiveligt være disse personer, som står bag det anonyme tip med navngivne personer, der fik politiet til at skride til anholdelse af fem somaliere tidligt torsdag morgen.

Ingen injuriesag

- Han skulle lige tænke sig om, før han kommer med sådanne beskyldninger. Vi kunne selvfølgelig aldrig finde på at fabrikere trusler mod Dansk Folkeparti. Jeg har ingen anelse, hvor han har det fra. Vi har givet brevet til politiet, som har taget det seriøst. Det er vores andel i sagen, siger Peter Skaarup til Ritzau.

Selv om beskyldningerne er hårde, tager Peter Skaarup sagen roligt og har ingen overvejelser om en eventuel injuriesag:

- Det er gået inflation i politianmeldelser og injuriesager. Vi lader trygt borgerne vurdere, om de tror på vanvittige beskyldninger eller på Dansk Folkeparti, hvis formand Pia Kjærsgaard er den krænkede part.

FacebookTwitter