DF: Hundefabrikker i Østeuropa skal lukkes

Danske hundekøbere snydes til at købe hvalpe, der er ulovligt importeret fra østlandene. Dansk Folkeparti vil have udenrigsministeren ind i sagen.

Danske hundekøbere snydes til at købe hvalpe, der er ulovligt importeret fra østlandene. Dansk Folkeparti vil have udenrigsministeren ind i sagen. (Foto: © Rasto, Stock.xchang)

Danske hundekøbere bliver snydt til at købe hvalpe, som i værste fald skal aflives, fordi de er ulovligt importeret fra østlandene. Nu vil dansk Folkeparti have udenrigsministeren ind i sagen.

Priser på op til 13.000 kroner for en hvalp har gjort hundehvalpemarkedet lukrativt, fortæller Jørgen Hindse, der er formand for Dansk Kennel Klub.

- Der er en stor import af hunde fra specielt Polen, Ukraine, Bulgarien og Rumænien. Hunde, der har levet et kummerligt liv i hele hundefabrikker og kommer hertil i dårlig forfatning, siger han.

Fabrikker skal lukkes

Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Dennis Flydtkjær, vil tage sagen op med udenrigsministeren for at få ham til at lægge pres på de pågældende landes ambassadørerer med det formål at få stoppet hundefabrikkerne, som DF'eren kalder dem.

Også Dansk Kennelklub advarer folk mod at købe de ulovligt importerede hundehvalpe. Men risikerer at købe at ødelagt dyr, siger Jørgen Hindse.

- De bliver snydt, fordi de tror, at de køber en racehund, der er opfostret og opdrættet under fornuftige forhold. Men ofte bliver det nogle sky, bange stakler eller endnu værre aggressive, der hugger til højre og venstre.