DF i København kræver ekstraordinært møde om Metro-rod

Overborgmesteren står med et forklaringsproblem, efter der ikke må arbejdes på to metrobyggepladser om natten.

DF i Københavns Borgerrepræsentation vil have en forklaring fra overborgmester Frank Jensen.

Dansk Folkepartis gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation, Carl Christian Ebbesen, føler sig ført bag lyset af overborgmester Frank Jensen (S).

Han har derfor torsdag anmodet overborgmesteren om at indkalde til et ekstraordinært møde i Økonomiudvalget om metrobyggeriet af Cityringen.

Beslutningen om udvidelse af arbejdstiden på Metrobyggeriet er blevet truffet ud fra et grundlag, som ikke har været korrekt, mener han. Derfor har Miljøklagenævnet stoppet natarbejdet med øjeblikkelig virkning efter en afgørelse på en naboklagesag.

Savner oplysninger fra overborgmesteren

- Overborgmester Frank Jensen har simpelthen ikke leveret tilstrækkelige oplysninger til os politikere i sagen. Han står nu med et stort forklaringsproblem, siger Carl Christian Ebbesen og tilføjer:

- Vi har fra starten været kritiske over for den støj, som en udvidelse af arbejdstiden betyder. Vi tager de sundhedsmæssige konsekvenser i forhold til de berørte naboer meget seriøst.

Carl Christian Ebbesen understreger, at overborgmesteren må udrede, hvordan det hele er gået så skævt, siden Københavns Kommune nu bliver underkendt så eftertrykkeligt.

Minder om snigløb på borgerne

- Forløbet indtil nu minder lidt om et snigløb på borgerne, og det tager vi på det kraftigste afstand fra.

-Da vi indså, at der var flertal for at udvide arbejdstiden, krævede vi, at der blev afsat yderligere ekstra 30 millioner kroner til støjisolering af naboernes huse. Men det blev nedstemt, siger han.

Natur- og Miljøklagenævnet afgjorde onsdag, at en klage fra nævnet over det udvidede arbejde i Københavns Kommune har opsættende virkning. Det betyder, at byggeriet i døgndrift stoppes øjeblikkeligt og skal være stoppet, indtil klagen er endeligt behandlet.

/ritzau/

FacebookTwitter