DF: Læger skal melde illegale

Læger skal indberette når de støder på illegale indvandrere. Det mener Dansk Folkeparti, der derfor vil have ændret reglerne.

Læger skal melde det til politiet, hvis de kommer i kontakt med patienter, der opholder sig ulovligt i Danmark, mener Dansk Folkeparti. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Læger, der behandler mennesker, som opholder sig ulovligt i Danmark, skal melde deres patienter til politi eller udlændingemyndigheder, kræver Dansk Folkeparti.

Det skriver Politiken.

Kravet fra DF kommer, efter at flere organisationer har besluttet at drive lægeklinikker, der skal hjælpe nogle af de cirka 5.000 mennesker, man regner med lever under jorden i Danmark.

Tør ikke nærme sig hospitaler

Dansk Røde Kors og Lægeforeningen meddelte i går, at de er på vej med et sundhedshus, og Komitéen Flygtninge under Jorden er også ved at finde frivillige og penge til et lægehus.

-Vi gør det her, fordi vi ofte møder illegale indvandrere, der har brug for lægehjælp, men ikke tør nærme sig et hospital, siger talskvinde Michala Clante Bendixen fra Komitéen Flygtninge under Jorden.

Ingen tavshedspligt ifølge DF

I dag har sundhedspersonalet tavshedspligt, så de ikke behøver fortælle myndighederne, hvis de behandler folk, som er ulovligt i landet.

Men de regler bør laves om, mener DF's sundhedsordfører Liselott Blixt.

- Selvfølgelig skal alle have ret til akut behandling. Men man skal altid indberette det, hvis man som læge støder på en illegal indvandrer, siger hun til Politiken.