DF-ordfører: Grotesk at folketingsmedlem vil betale Zornigs bøde

Folketingsmedlemmer bør holde sig for gode til at betale bøder for andre folks kriminelle handlinger, mener Peter Kofod Poulsen.

Folketingspolitikere bør holde sig for gode til at betale bøder for andres kriminalitet, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF). (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

Det er grotesk.

Sådan lyder reaktionen fra Dansk Folkepartis retsordfører, efter at Enhedslistens folketingsmedlem Pelle Dragsted har gjort det klart, at han vil hjælpe med at betale den bøde for menneskesmugling, som økonomen og debattøren Lisbeth Zornig Andersen har fået i dag.

- Det sender et rigtig uheldigt signal. Menneskesmugling er en meget alvorlig forbrydelse, siger Peter Kofod Poulsen fra Dansk Folkeparti.

Han kalder Lisbeth Zornig Andersens handlinger for 'uansvarlige', da hun og hendes mand i september sidste år hjalp en syrisk familie med at komme gennem Danmark og videre til Sverige.

- Derfor bør hun også selv betale regningen og selv bære den straf for den forbrydelse, hun har begået, og som retten mener, hun har begået, siger han.

Det virker som om, at Pelle Dragsted trækker på skuldrene ad forbrydelsen, når han tilkendegiver at ville hjælpe med at betale bøden, mener retsordføreren.

- Folketingspolitikere bør holde sig for gode til den slags. Altså lade være med at gå ud og betale bøder for kriminalitet, endda ret alvorlig kriminalitet, og det synes jeg er for dårligt af ham, siger Peter Kofod Poulsen.

Han glæder sig samtidig over, at bøden til Lisbeth Zornig ligger noget over den bøde, som en anden mand fik for menneskesmugling i starten af året.