DI: Vi kan desværre bekræfte censorernes kritik

En stikprøve blandt DI's medlemskreds bekræfter censorernes bekymring over det lave niveau på de videregående uddannelser

Underdirektør i Dansk Industri, Charlotte Rønhof, genkender den kritik, som 400 censorer har rettet til videnskabsministeren vedrørende faldende kvalitet og faglighed på universiteterne. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

I Dansk Industri ser man med stor alvor på den kritik, som 400 censorer har rettet til videnskabsministeren vedrørende faldende kvalitet og faglighed på de videregående uddannelser.

- Det er en ganske alvorlig kritik. En kritik, som vi desværre kan bekræfte, lyder det fra Charlotte Rønhof, der er underdirektør i Dansk Industri.

- Vi har kontaktet medlemmer, der ansætter kandidater med den pågældende baggrund, og de genkender desværre censorernes kritik.

På den baggrund vil Charlotte Rønhof nu gå i dialog med uddannelsesinstitutionerne, så der kan blive set nærmere på, hvor stort problemet faktisk er.

Ifølge Charlotte Rønhof skyldes den faldende kvalitet på de videregående uddannelser, blandt andet for lidt undervisning.

- Vi ved, at for eksempel CBS er en institution, der har meget få penge til deres rådighed, og det er derfor nærliggende, at det lave niveau må være et udtryk for, at de studerende modtager for lidt undervisning, siger hun.

Og den sammenhæng erklærer bestyrelsesformanden for CBS studerende, Jens Bonde Mikkelsen, sig enig i.

- Der er ingen tvivl om, at nedskæringer på uddannelserne, færre undervisningstimer, mindre sparring og feedback og mindre forskningsbaseret undervisning er skyld i de tendenser, som censorerne er ude og påpege, siger Jens Bonde Mikkelsen.