Diger bryder sammen efter Egon

Ingen huse er blevet oversvømmet ved digebrud på Mors, hvor vand løb ind gennem 30-40 meter bredt hul. Også i Jyllinge er der problemer med vandet.

Flere havne blev også oversvømmet. Her er det Hirtshals Havn. (Foto: Cathrine Ertmann © Scanpix)

I Limfjorden er vandet søndag eftermiddag trængt gennem et dige ved Jørsby i Dråby Vig på Mors.- Det ser lidt skidt ud. Det er noget, der ligner mellem 30 og 40 meter af diget, hvor der løber vand ind, fortæller beredskabsinspektør Mogens Hansen til Ritzau.Beredskabsinspektøren fortæller, at man fra beredskabets side forsøger at lappe diget med sandsække, jord og sten.- Vi gør et ihærdigt forsøg, og vi har lagt 5-600 sandsække ud for at stoppe vandet fra at løbe ind, fortæller Mogens Hansen.https://twitter.com/SkaltonDK/status/554259985098874880Ingen hjem oversvømmetIngen hjem er blevet oversvømmet ved digebruddet. Men det var helt sikkert sket, hvis ikke beredskabet havde grebet ind, vurderer Mogens Hansen.- Der er ingen tvivl om, at så havde mellem 20 og 30 huse og gårde stået under vand nu, siger han.

Ekstra Bladet skriver, at en så kaldt 'watertube' tidligere på dagen brød sammen i Jyllinge ved Isefjord, og det har givet forhøjet vandstand, så å-vand er endt i et nærliggende beboelsesområde.- Der er gået hul på et dige, og det betyder, at vandet er strømmet ud og har oversvømmet flere haver, fortæller vagthavende ved Midt- og Vestsjællands Politi, Thomas Jørgensen til Ekstra Bladet.

Ved middagstid tømte venner og bekendte et sommerhus på Nørlev Strand, der var på vej i havet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Beredskab er udfordretOver for Ritzau indrømmer Mogens Hansen, at beredskabet er udfordret af de stigende vandmasser, som giver problemer flere steder langs Limfjorden efter lørdagens storm, Egon.- Men jeg er overbevist om, at vi har situationen under kontrol, når vandstanden topper ved 18-tiden, lyder det fra beredskabsinspektøren.Et andet sted på den allernordligste del af Mors har vandmasserne omsluttet Feggesund Færgekro.

- Vejene omkring kroen ligger lavt, men selve kroen ligger lidt højere, og der er ikke løbet vand ind. Men man kan ikke komme ud til kroen, fortæller Mogens Hansen.https://twitter.com/beredskabsnyhed/status/554262322018258944Skive gør sig klar til evakueringDer bliver holdt nøje øje med vandstanden i Skive, som nærmer sig et meget kritisk niveau. Vandstanden i byen er aldrig blevet målt højere end søndag eftermiddag.Vindretningen er dog med til at bekæmpe den stigende vandstand. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.- Vandstanden i Skive Fjord nærmer sig det kritiske niveau. Vinden kommer ind til videre fra en gunstig retning, derfor er der endnu ikke tale om en kritisk situation.- Alligevel beder Midt- og Vestjyllands Politi borgere, der bor inden for det boligområde, der er afgrænset af Viborgvej og Engvej, om at tage visse forholdsregler, skriver politiet./ritzau/DR NyhederBILLEDER Hidsigproppen Egons ødelæggelser

 • Stormen Egon har ført massive skader med sig. (Foto: Cathrine Ertmann © Scanpix)
 • Lørdag lå der et sommerhus her - søndag er det væk. Egon har sendt huset i havet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
 • Sommerhuse ved Nørrelev Strand er styrtet i havet. (Foto: Cathrine Ertmann © Scanpix)
 • Ved middagstid har venner og bekendte tømt sommerhuset, der er på vej i havet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
 • Man skulle tro, at det havde sneet i Nordvestjylland, men det hvide skum kommer fra havet. (Foto: Cathrine Ertmann © Scanpix)
 • Bølgerne fra stormen Egon har ødelagt redningsstationen i Løkken. (Foto: Cathrine Ertmann © Scanpix)
 • I Langesgade i Aalborg styrtede en gavl ned. Til alt held sad beboeren i den lejlighed, hvor murbrokkeren faldt ned i soveværelset, i stuen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
 • Derfor måtte beboerne evakueres. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
 • Her er der oversvømmelse på den lille havn ved Sundstrup ved indsejlingen til Hjarvæk Fjord. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
 • Limfjorden dækker nu vejene ved havnefronten i Aalborg. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
 • Friske løbere får våde tæer i Aalborg. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
 • En bænk kan lige anes i vandet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
 • I Lemvig er flere beboere blevet evakueret på grund af oversvømmelserne. (Foto: Thomas Bach © DR)
 • Det er en god idé at huske sine gummistøvler. (Foto: Thomas Bach © DR)
 • Der er stadig højvande i Gershøj Havn i Roskilde Fjord. (Foto: Martin Kunzendorf © DR)
 • Her er en badebro gemt under vandmasserne. (Foto: Martin Kunzendorf © DR)
 • I Lyndby Strand ved Hornsherred er der også oversvømmelser. (Foto: Martin Kunzendorf © DR)
 • Taget på brandstationen i Hirtshals er blæst af. Oprydningsarbejdet er nu i gang. (Foto: Cathrine Ertmann © Scanpix)
1 / 18
Facebook
Twitter