DIN MENING: Bør børn fødes uanset hvad?

Retten til fri abort fylder 40 år i dag, men det er ikke alle, der fejrer dagen.

I Danmark bliver der årligt udført omkring 16.000 aborter. Grænsen for fri abort er 12 uger, efter det skal der søges særlig tilladelse.

Retten til fri abort fylder 40 år i dag, men det er ikke alle, der fejrer dagen.

Teolog Iben Thranholm mener, at abort bør forbydes og at vi bør tage ansvar for de liv, der skabes fra befrugtningsøjeblikket.

Hun mener, at børn har ret til at blive født uanset, om de fødes med handicap eller i socialt dårligt stillede familier. Kærligheden vil være nok for det lille barn - og den vil komme uanset hvad, mener hun.

Men de kvinder - og mænd - der kæmpede for retten til fri abort før den blev fri, mener, at netop retten til selv at bestemme over sin egen krop og eget liv har været et af de vigtigste skridt i kampen for ligestilling mellem kønnene.

Og aborter vil der altid være, hvis de er ulovlige har det bare alvorlige konsekvenser for de kvinder, der alligevel føler sig nødsaget til at vælge at få fjernet barnet. Det er der mange eksempler på.

Hvad mener du om retten til fri abort - har vi ret til at fjerne levende fostre, fordi det ikke passer i vores liv at få et barn? Eller skal liv for enhver pris bevares? Del din mening herunder.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk