DIN MENING Er mere privat sygepleje en god udvikling?

Vi er på vej mod større ulighed i sundhed med det stigende antal private sygeplejersker, mener Dansk Sygeplejeråd. Med hvad mener du?

Flere og flere danskere betaler for privat sygepleje, fortæller en række private udbydere, som DR Nyheder har talt med. (Foto: © søren bidstrup, Scanpix)

Hvis man er utilfreds med det danske sundhedssystem og har penge på lommen, kan man i stedet vælge at betale for, at en privat sygeplejerske, jordemoder, læge eller sundhedsplejerske kommer hjem til en.

Og det er der flere og flere danskere, der gør, fortæller en række private udbydere, som DR Nyheder har talt med.

- Det giver en øget skævvridning i befolkningens sundhed, så det er simpelthen ulighed i sundhed, og jeg ser det som en glidebane, siger næstformand i Dansk Sygeplejeråd, Anni Pilgaard.

Lisbeth Villumsen, der er formand for foreningen Privatpraktiserende Sundshedsplejersker, mener, det blandt andet handler om, at folk selv vil bestemme.

- Jeg tror, at folk i dag hellere selv vil bestemme hvor, hvem og hvordan, siger hun og understreger, at hun er sikker på, at udviklingen vil fortsætte mod endnu flere private sundhedsydelser i Danmark.

- Det kommunale tilbud er jo ikke alle steder, som det var engang, siger hun.

/DR Nyheder/

Hvad synes du? Er det en god udvikling? Giv din mening til kende herunder.