DIN MENING: Hvilke erfaringer har du med politiet?

Vi klager i stigende grad over politiet. De fleste klager går på betjentenes adfærd. Hvilke erfaringer har du med polititiet?

I en ny beretning fra Politiklagemyndigheden viser tal, at borgere har klaget mere over politiet til 2013 end i 2012. (© Scanpix)

Når vi klager over politiet er det oftest over politiets adfærd.

- De sager har vi rigtig mange af. Det er oftest, hvis borgeren har været utilfreds med den måde, politiet har talt på, eller den måde, de har anvendt magt på, uden at der har været tale om strafbare forhold, siger Kirsten Dyrman, der er direktør hos Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed har i løbet af 2013 modtaget knap 2.100 klager og henvendelser fra borgere, der er utilfredse med politiets arbejde.

Det er over 300 flere henvendelser end året før, hvor antallet af klager lå på 1779. Tallene fremgår af en beretning, som Politiklagemyndigheden udgiver mandag i næste uge.

- Vi ser, at den stigning, vi så fra 2011 til 2012, er fortsat. Der er en tendens til, at borgere i stigende grad klager, når de er utilfredse, siger Kirsten Dyrman, som er direktør for Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Konfliktråd skal hjælpe både politi og borger

I løbet af det her år vil politiklagemyndigheden som noget nyt etablere en forsøgsordning med konfliktråd mellem den betjent, som borgeren har klaget over og borgeren selv. Her vil der også være en neutral konfliktmægler til stede.

Hvilke erfaringer har du med politiet? Har du nogensinde klaget? Hvis ja, ville det så have hjulpet at mødes med betjenten i et konfliktråd, så du kunne konfrontere ham og få en forklaring? Del din mening her.

Hvis du ikke vil dele din mening her, men har en oplevelse med politiet, som du mener DR skal vide noget om, kan du skrive en mail til ldam@dr.dk.