Din muslimske nabo skaber debat

Rigtig mange brugere af dr.dk vil debattere DRs undersøgelse, Din muslimske nabo. Du kan også deltage.

Rigtig mange brugere af dr.dk vil debattere DRs undersøgelse, Din muslimske nabo. Du kan også deltage her.

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet Capacent, og mange debattører stiller spørgsmålstegn ved, hvordan undersøgelsen er blevet til og hvorvidt den kan kaldes dækkende i forhold til gruppen af muslimer i Danmark.

- Der er mange, der tror, at for at en undersøgelse er repræsentativ skal der et bestemt antal interview til. Det er ikke rigtigt. Man skal holde sig for øje, at det man opnår ved at tage mange interview er en reduktion af den statistiske usikkerhed på tallene, ikke en forøgelse af undersøgelsens kvalitet i den forstand, man normalt forstår begrebet kvalitet, forklarer Anders Kragh Jensen, Senior Konsulent i Capacent.

Det handler om kvalitet í undersøgelsenCapacent har i forbindelse med undersøgelsen 'Din muslimske nabo' indsamlet 523 interview med muslimer i Danmark.

- Det er Capacents vurdering, at dette antal interview er fuldt ud tilstrækkeligt for at give et godt og dækkende billede af muslimer i Danmarks holdninger og værdier. Spørgsmålet om hvor mange interview, der skal være i en meningsmåling, stilles ofte. Mange har indtrykket af, at det skal være 1000, siger Anders Kragh Jensen

Kvalitet handler i følge Capacent om kvaliteten af den stikprøve, der interviewes ud fra.

- Den kan sagtens være høj kvalitet selv med et lavt antal interview og kvaliteten kan omvendt også sagtens være lav med et højt antal interview, siger Anders Kragh Jensen.

Undersøgelsen er repræsentativ for muslimerne i DanmarkI forbindelse med undersøgelsen 'Din muslimske nabo' for Danmarks Radio har Capacent prioriteret at arbejde med undersøgelsens stratificering og dataindsamlingens kvalitet for at sikre en høj grad af kvalitet og repræsentativitet i undersøgelsen.

- Vi har således inddraget eksperter med særligt kendskab til muslimer i Danmark, arbejdet med flersprogede interviewere og udviklet en meget præcis stratificeringsmatrice, hvilket sikrer, at undersøgelsens resultater er repræsentative for muslimer i Danmark, siger Anders Kragh Jensen.

Herunder kan du debattere DRs artikler, tv- og radioindslag