Din partner er den vigtigste ingrediens i din slankekur

En ny undersøgelse viser, at støtte fra kæresten eller ægtefællen er det mest afgørende for, om et vægttab lykkes.

Hvis man får opbakning fra sin kæreste eller ægtefælle, er det større chance for, at vægttab vil lykkes. (© Iris/Scanpix)

Det er hverken stenalderkost, 5:2-kur eller motion, der er det vigtigste for at få badevægten til at vise færre kilo.

Hvis et vægttab skal lykkes, er partneren til den person, der vil tabe sig, det mest afgørende.

Det er konklusionen på en omfattende undersøgelse foretaget af træningsfysiolog Henrik Duer blandt 1.300 mennesker i parforhold, der har tabt sig mere end 15 kilo.

Støtte fra partner vigtigere end diætist

I undersøgelsen har de medvirkede svaret på, hvad årsagen til deres vægttab er ifølge dem selv. Her svarer 4 ud af 10, at det var opbakningen fra kæresten eller ægtefællen.

Færre har svaret, at det afgørende for deres vægttab var, at de fulgte en særlig kur eller diæt, at de fik professionel hjælp fra en diætist, læge eller personlig træner eller gik på et slankehold.

Træningsfysiolog Henrik Duer forklarer, at partneren er så afgørende for et vægttab, fordi det ofte er en hel livsstilsændring, der skal til, hvis man skal tabe sig. Derfor er det vigtigt, at ens ægtefælle eller kæreste er medspiller og støtter op.

- Får man ikke partneren med, har man en person, der måske modarbejder projektet, og så bliver det endnu sværere at tabe sig, end det er i forvejen, siger han.

Viljestyrken skal have hjælp

Det er ikke alle, der har lige nemt ved at få partneren til at droppe slikskålen om aftenen og fløden i sovsen.

I hvert fald siger 15 procent af de medvirkende i undersøgelsen, at deres kæreste eller ægtefælle var den største udfordring for deres vægttab.

Og det kan gå ud over viljestyrken hos den person, der gerne vil tabe sig, forklarer Reinhard Stelter, der er professor i idræts- og coachingpsykologi på Københavns Universitet.

- Vilje er selvfølgelig en forudsætning, men det afgørende for, at man kan fastholde sin ambition, er den opbakning, der er inden for nærmiljøet. At den overbevisning, man selv har, bliver delt af nære venner, bekendte og familien, siger han.

FacebookTwitter