Direkte kontakt til Afganistan

Det nye værested for soldater og krigsveteraner i Aalborg går om kort tid onlive til de udsendte soldater - og de frivillige strømmer til veteranhjemmet

Vita wellendorf står i spidsen for de mange frivillige, som har meldt sig for at gøre en indsats for soldaterne på veteranhjemmet i Aalborg. (Foto: Niels Kjeldsen © DR Nordjylland)

Det nye værested for danske soldater og krigsveteraner i Aalborg udvider nu med direkte billedkontakt og forbindelse til de udsendte tropper i Afganistan.

Formanden for veteranhjemmet, Jørgen Rasmussen, siger, at det kommer til at give det sociale liv på hjemmet et stort løft.

- Vores brugere har ofte været ude flere gange. De kender derfor hinanden på kryds og tværs. På den her måde kan de holde kontakten ved lige med deres venner, siger han.

Åbent døgnet rundt

Det nordjyske veteranhjem åbnede for halvanden måned siden. Det har åbent døgnet rundt.

De første 40 frivillige er igang. De næste 20 står klar om kort tid , og atter 10 har meldt sig til at tage en tørn senere.

Opbakningen på det felt glæder Jørgen Rasmussen, og koordinatoren for de mange frivillige på hjemmet, Vita Wellendorf, siger, at hun løbende får nye henvendelser.

- Og det ville være godt med op til 100 frivillige værter. Så vil det hænge rigtig godt sammen eftersom vi jo har åbent 24-timer i døgnet, siger hun.

Store hold vender hjem

Til gengæld er hjemmet endnu ikke blevet overrendt at veteraner.

En eller to soldater har der dagligt været på besøg siden starten i december.

- Der er mange, der ikke kender os endnu. Men der kommer snart store hold hjem fra både Afganistan og i februar 130 mand fra Libanon. Og de er alle inviteret, siger Jørgen Rasmussen.