Direktør afviser plagiat af Mads og Monopolet-spil

Anklagerne mod det nye Mads og Monopolet-spil afvises på det kraftigste af firmaet, der har udviklet spillet.

Dilemma er opfundet af firmaet Upcoming Minds på vegne af DR-radioprogrammet Mads og Monopolet. Det går ud på, at spillerne stilles et dilemma, hvor de får tre svarmuligheder - og point, hvis de gætter de andre spilleres valg. (Foto: Agnete Schlictkrull)

Spilfirmaet Upcoming Minds afviser beskyldningerne om plagiat mod deres nyeste spil Bet Your Brain - Dilemma Mads og Monopolet.

- Jeg synes, at det er meget ubehageligt at få de her beskyldninger, siger Claus Michael Drastrup, direktør for Upcoming Minds.

- Der er ikke nogen diskussion om, at vi kommer til at rådføre os med vores advokat, fordi jeg finder det meget forkert at fremsætte sådan nogle påstande, tilføjer han.

Spilopfinder: De har taget min idé

Dilemma er opfundet af Upcoming Minds på vegne af DR-radioprogrammet Mads og Monopolet. Det går ud på, at spillerne stilles et dilemma, hvor de får tre svarmuligheder - og point, hvis de gætter de andre spilleres valg.

Men spilopfinder Ian Copple mener, at det minder meget om hans brætspil Ego fra 2007.

- De har taget selve kerneidéen i mit spil og overført til et nyt spil - eller de kalder det i hvert fald et nyt spil. Man kan ikke tillade sig at stjæle kerneidéen og profitere på andres idéer og anstrengelser på den måde, har Ian Copple sagt.

Har været ude i flere år

Direktør Claus Michael Drastrup pointerer dog, at Bet Your Brain har eksisteret i flere år og første gang blev præsenteret for både nationale og internationale spiludgivere i 2003. Indtil nu er det udkommet i fire versioner i Danmark, og det har ligeledes stået på hylderne i de øvrige skandinaviske lande i mange år.

- Hvis andre spiludgivere i Danmark og internationalt mener, at spillet skulle være kopieret, så undrer det mig, at vi ikke har hørt noget før, siger Claus Michael Drastrup.

- Jeg har arbejdet aktivt med markedsføringen af Bet Your Brain på det internationale marked siden 2003, og jeg har endnu ikke mødt noget, der kan sammenlignes med spillet, siger han.

Han erkender, at hans kendskab til Ego-spillet er meget sparsomt, men hvis spilmekanismen i de to spil minder så meget om hinanden, så finder han det meget betænkeligt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk